Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernespekket VM-sluttspill

Foto: Scanpix/AP Photo/Don Heupel
A-VM i ishockey har alltid hatt et visst b-preg over seg fordi det kolliderer med Stanley Cup. I år er det ikke noe NHL-sluttspill og flere av de største stjernene er med.

A-VM har aldri hatt topprioritet blant superstjernene. Det viktigste har vært Stanley Cup.

På grunn av lockouten i NHL er det ikke noe sluttspill i år, noe som gjør at alle spillerne i utgangspunktet er tilgjengelig for VM-spill.

Det betyr at årets mesterskap i Østerrike blir det mest stjernespekkede på mange år.

Super-duo for Canada
Canada har fått flere av sine beste spillere til å stille opp. Slovakia stiller med et uhyre sterkt lag, det samme gjør Tsjekkia. Både Finland og Sverige stiller sterkt, selv om de største stjernene uteblir, mens USA ikke har fått med seg de største navnene.

Canada kan vise til spillere som Martin Brodeur, Roberto Luongo, Wayne Redden, Sheldon Souray, Ed Jovanovski, Simon Gagne, Dany Heatley, Ryan Smyth og Joe Thornton, alle stjerner i NHL. Spesielt målvaktsduoen Brodeur og Luongo er av ypperste klasse.

Slovakia har med Marian Hossa, Marian Gaborik, Miroslav Satan, Zigmund Palffy, Zdenko Chara, Ladislav Nagy og enda flere NHL-proffer.

Ingen «Foppa»
Sverige har ikke med Mats Sundin, Peter Forsberg eller Markus Näslund, men Daniel Alfredsson, Mattias Weinhandl, tvillingene Daniel og Henrik Sedin og Henrik Zetterberg er alle annerkjente navn.

Finland mangler også sin største stjerne. Saku Koivu blir ikke å se i Østerrike, men det gjør spillere som Ville Peltonen, Petteri Nummelin og Olli Jokinen.

USA burde ha flust med spillere å ha med fra NHL, men har heller valgt en mer ungdommelig linje. Men noen kjente navn er med. Dallas Stars-stjernen Mike Modano er kaptein for et lag som inneholder spillere som Doug Weight, Mark Parrish, Mike Knuble og Mike York.

Selv om de aller største navnene ikke er med, er det duket for et av tidenes beste A-VM. Og mesterskapet starter lørdag 30. april.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!