RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernespekket VM-turnering

Sist oppdatert:

London – 7. september 2007:

I dag begynte HORSE-eventen i WSOPE. Jeg hadde på forhånd gledet meg veldig og var spillesugen og full av revansjelyst etter Barcelona. Vi skulle spille 5 leverer i dag – hver på 100 minutter. Spillene skulle skiftes for hver 8. hånd – ikke etter tid, som er vanlig i HORSE-turneringer. Alle spill er med fixed limit.

Det var 105 til start og av disse var det fem nordmenn. Storfavoritt av de norske er jo soleklart Thor Hansen, men kanskje andre kan overraske? De andre norske var Per Erik Løff, Vegard Nygård, Torstein Iversen og undertegnede. Det var dessuten MANGE kjente navn på startlisten. Dette er nok det sterkeste startfeltet som har vært i noen turnering i Europa.

Mitt bord var et av de vanskeligste. Det var to gode engelskmenn, en elendig engelsk dame og proffene Jeff Lisandro, Phil Gordon og Patrick Antonius. Sete 8 var ledig til fra starten av, men der kom like godt Howard Lederer inn. Sukk!

Første potten jeg spilte var i hold’em. En av engelskmennene raiset fra midtposisjon. Jeg så ned på AA og høynet igjen. Han synte. Floppen kom Q-10-2. Helt ok. Han check-caller meg. På J better han ut. Hmm. Ikke bra! Men jeg må selvsagt syne, men raise blir for tøft. Det er for mange hender som slår mer her. River er en ny tier. Han byr og jeg syner. Han har 2-2 og floppet tress. Jippi! Igjen får jeg juling med AA. Faktisk har jeg bare hatt AA to ganger i HORSE turneringer. Andre gangen var i Las Vegas der jeg tapte en monsterpott mot J-3. Og jeg røyk ut fra Barcelona med AA. Møkkahånd!

Vi begynte med 10.000 i chips. Blindemne var 150/300, så det kostet å være med her! Etter dette tapet var jeg nede på 8.500. I omaha (alt omaha er high/lo) gikk det ikke bedre. Faktisk vant jeg ikke så mye som en halv pott i dette spillet de første tre rundene!

Første store potten vinner jeg ikke før vi spiller stud. Jeg har småpene (7-7) 7 som starthånd. En superhånd som er godt skjult. Potten var treveis, noe som ofte er en stor fordel når en spiller sånne monsterhender. De andre hadde A og 4 vist. Det ble bydd og høynet på alle runder frem til 6 kortet. Da kastet han med 4-eren. Heldigvis, da han hadde en middel hånd til å ta den lave delen av potten. Men da han bød ut, jeg høynet og han bak høynet over meg igjen, så måtte han kaste. Jeg bare synte da han andre hadde fått enda en A oppe. På siste kortet checket han, og da visste jeg at jeg var best. Jeg bød og han synte med A-A-9-9-8-8-4. Etter denne potten var jeg for første gang over startstack. Jeg spilte på 11.000.

I samme spillet fikk jeg en annen hånd jeg ville spille. Egentlig en dårlig hånd, men jeg satt i sen posisjon og ville representere en god starthånd. Jeg hadde (Q-4) 4. Det var kast frem til Phil Gordon som synte med Konge som det synlige kortet. På neste kort fikk jeg en firer til! Supert! Phil fikk en 8-er. Men han synte budet mitt. På kortet etter fikk jeg en 2-er og Phil fikk en konge til. Normalt sett veldig bra. Han syner bettet mitt igjen da han helt sikkert setter meg på en lav hånd. På kort nummer 6 kommer det en tier til meg. Phil får enda en konge! Argh! Han byr og jeg må kaste.

Stort mer skjedde det ikke frem til første pause. Jeg hadde 10.250 chips til denne pausen og var egentlig fornøyd med det med tanke på det vanvittige nivået på spillerne på bordet!

I 2. periode så går ting tungt! Ingenting står og jeg ryker på siste kortet både i stud og i razz. Det koster mye chips! Hendene er ikke så spennende å lese om, så det sparer jeg dere for! Til andre pause gikk jeg med 6.675 i chips. Ikke bra!

3. periode ble ikke noe bedre! Jeg fikk ikke til noe særlig og ting gikk trått. Til tredje pause gikk jeg med bare 5.350 i chips. Snittet var godt og vel det dobbelte nå, så her hastet det med å få til noe!

I 4. periode skulle det skje litt mer. Ikke bare med tanke på kort, men like mye med tanke på bordbytting. Det første som skjedde var at den dårlige engelske damen røyk ut. Inn kom i stedet Vegard Nygård med en veldig pen stack på nesten 25 000. Han hamret mye i pottene helt fra starten og traff veldig bra. På et tidspunkt var han oppe i 33-34.000 chips! Imponerende!

Det gikk dog ikke så lang til før dette bordet også ble splittet. Jeg ble flyttet langt inn i et hjørne på bord 10. Trangt som bare det, men det kan man leve med! Jeg fikk med meg to spillere fra forrige bord, han beste engelskmannen og Jeff Lisandro. Litt trist var det at den ene som hadde røket på dette bordet var Per Erik Løff. Av andre kjente på bordet bør nevnes Mel Judah og Barney Boatman. Begge habile spillere som har spilt i mange år.

Når jeg kom til dette nye bordet hadde jeg bare 4.900 chips. Ikke mye å skryte av når det er rundt 13.000 i snitt. Trøsten får være at dette bordet var betydelig enklere enn det første jeg spilte på. Men det hjelper lite når man ikke får kort. Jeg antet med ned til 3 900 før jeg begynte å gjøre noe. Det var i omaha at jeg fikk en del ok starthender (Endelig!!!) Hendene jeg hadde fått i dette spillet frem til nå hadde vært miserable! Jeg klarte på 3 hender å bygge meg opp til 11.000 uten å ha noen showdowns. Veldig kjekt! Endelig kunne jeg være med å spille igjen.

Dessverre så ble også dette bordet splittet opp ganske fort. Jeg byttet bord til et bord med en god del kjente spillere! Norske Torstein Iversen var en av dem. Av de andre kan nevnes Michael Keiner (Vant bracelet i WSOP i år i 7-card stud), Alex Kravchenko (Vant også bracelet i år i S.H.O.E. (samme som stud, men uten razz) - han kom dessuten på 4. Plass i Main Event i år), Eli Elezra og Eric Seidel. Her skulle jeg ikke få mye gratis, nei!

Da hjelper det ikke at jeg gjør et dårlig spill i razz. Jeg har monsterstarthånden (A-2) 5 og møter en A. Jeg byr hele veien da jeg får 5-7-8 oppe. Siste skjulte kort er en 4-er. Jeg har da en veldig god hånd og byr på denne. Dette var feilen jeg gjorde – å by her. Jeg skulle ha checket for å syne hans bud. I stedet må jeg syne hans høyning, selv om jeg er 99 % sikker på at han har meg slått. Selvsagt hadde jeg rett og jeg var nede i søla igjen! Bare 3.400 hadde jeg igjen.

Jeg er veldig nære ved å ryke da jeg havner all-in mot Eric Seidel i stud hi/low. Han har low og par. Jeg har open-ended straightedrag. Jeg treffer heldigvis og får halve potten.

Så kommer en dårlig nyhet. Thor Hansen er slått ut. Han kom bort og var som alltid like blid! Men dessverre altså utslått!

Når vi går over til å spille hold’em igjen så har jeg stakkarslige 3 400 chips. Når jeg kommer i storeblind så går Eli Elezra til 1.200 på knappen. Spilleren mellom oss går til 1.800. Jeg ser ned på 9-9 og bestemmer meg for at her må jeg putte på deigen. Jeg går til 2.400. Floppen kommer J-8-4 og jeg byr ut 600. Eli reiser for å isolere, noe han også klarer da sistemann kaster. Han har stusslige K-6 off suit! Det er allikevel godt å se en 9-er på turn slik at jeg ikke har tapskort. Nå spiller jeg plutselig på nesten 10.000 og jeg er igjen med å leke!

På neste storeblind har jeg 8-8. Han i lilleblind høyner og jeg høyner over han igjen. Han synte alle bud frem til river og kastet med 300 chips igjen! Sykt! Jeg hadde truffet gullgodt med 3-6-7-9-10 i bordet. Nå var jeg plutselig oppe på nesten 14.000.

Så var jeg inne i en stille periode under razz og stud. Siste pott spilt for dagen var mot Torstein Iversen. Han høyner og jeg ser ned på A-2-3-5 med to spar. En veldig god hånd. Jeg bare syner da den tross alt ikke er veldig god til å få hele potten med. Han leder ut i front på alle runder og bare kaldsyner hele veien. På bordet 8-6-5-K-6 så checker vi begge river. Han har A-9-4-2 på hånden og får bare en fjerdedel av potten. Jeg får faktisk halve potten med 5-eren. Og vi deler low-delen av potten.

Dette blir siste hånd jeg spiller for dagen. Jeg går til dag 2 med 18.200 chips. Det meste jeg har hatt hele dagen, så jeg er veldig godt fornøyd. Det er 52 spillere igjen og i snitt sitter disse på 20.200 chips.

Gledelig er det at det er to andre nordmenn med fortsatt. Torstein Iversen har 19.400 chips og Vegard Nygård har 14.900 chips.

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med dagen. Jeg har lært veldig mye og har hatt det gøy. Jeg har spilt med mange av de aller beste spillerne i verden og har overlevd stjerner som Phil Hellmuth, Doyle Brunson og Ted Forrest. Ikke verst bare det!

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere