De som ikke følger Bundesliga tett, trodde kanskje at Miroslav Klose var Tysklands soleklare førstevalg som spiss i EM i Sveits og Østerrike. Det er imidlertid feil.

Mario Gomez var det soleklare førstevalget. Klose måtte nøye seg med å kjempe med Lukas Podolski om å få være makkeren til Gomez.

Kjempemiss
Klose vant den kampen, mens Podolski ble flyttet ned på venstrekanten, hvorfra han har scoret tre ganger så langt. Gomez har null mål.

Tre kamper inn i turneringen har han omtrent bare vært synlig én gang; da han skjøt over et åpent mål fra to meters hold seks minutter ut i 1-0-seieren over Østerrike.

Ellers har Mario Gomez vært usynlig i det tyske laget, til tross for at han har startet alle kampene så langt.

«Herr Pålitelig»
Dette passer dårlig til kallenavnet «Herr Pålitelig», som han har fått i tysk presse etter 19 mål på 25 seriekamper for Stuttgart denne sesongen. Det var faktisk bare Luca Toni som scoret flere bundesligamål enn Mario Gomez.

- Vi vet at Mario har enestående kvaliteter. Det eneste han mangler, er et mål, sier landslagstrener Joachim Löw.

Löw risikerer å måtte spille uten Lukas Podolski i torsdagens kvartfinale mot Portugal, ettersom han sliter med en liten skade. Det betyr enda mer press på Gomez og hans spissmakker Miroslav Klose, som begge har til gode å score i årets EM.

Benkes?
Bastian Schweinsteiger er nærmest blitt lovet en plass i startelleveren. Han kommer i så fall inn på Podolskis plass, mens den polskfødte Bayern München-spilleren flyttes opp i angrepet dersom han blir spilleklar.

Men dersom Podolski ikke rekker kvartfinalen, får Gomez trolig spille fra start for fjerde gang i mesterskapet.

- Jeg er sikker på at vi kan tjene på hans ferdigheter i denne turneringen. Avslutningene hans har vært skuffende så langt, men han står jo ikke bare stille. Han jobber hardt og hjelper laget, mener Löw ifølge Reuters.

Overgangsrykter
Kicker mistenker at 22-åringens elendige form skyldes alle spekulasjonene om en overgang til Bayern München. Verken Mario Gomez eller hans rådgiver Uli Ferber vil kommentere formsvikten eller overgangsryktene overfor det tyske sportsmagasinet.

- Jeg gir ingen kommentarer under EM, fastslår Ferber.

Vinneren av kvartfinalen mellom Tyskland og Portugal møter vinneren av kvartfinalen mellom Tyrkia og Kroatia i semifinalen.

Nettavisen følger Tyskland-Portugal minutt for minutt her fra klokken 20.45. Den sendes også på TV 2 Sumo!

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz