To etappeseirer i Tour de France, tre i Giro d’Italia og hele seks fra Vuelta a España. Det er riktig å si at Bjarne Riis nå har funnet en forsterkning fra øverste hylle.

Daniele Bennati er mannen som igjen skal profilere Saxo Bank-Tinkoff Bank i spurtene.

- 2013 blir et meget viktig år. Jeg vil faktisk kalle det starten på en ny karriere for meg, sier den nåværende RadioShack-Nissan-rytteren.

I lære hos Cipollini
31-åringen var en del av opptrekkstoget til Mario Cipollini tidligere i karrieren.

Han skulle vise seg å være langt mer enn en domestique og fikk etablert seg blant feltets ypperste sprintere i Lampre-drakt (2007) og senere i Liquigas-farger (2008-2010).

I denne perioden tok han to etappeseirer i touren, vant poengtrøya i både giroen og vueltaen – og hentet totalt fem etappeseirer i de to sistnevnte rittene.

Tungt i 2012
Etter overgangen til Leopard-Trek og den påfølgende fusjonen med RadioShack-Nissan, har ikke Bennati lykkes like godt, men nå får han altså en ny sjanse i det nyrike mannskapet til Riis.

- Jeg har ikke kunnet prestere som vanlig på grunn av helseproblemer. Jeg er en erfaren rytter, og er overbevist om at jeg stadig har mye å gi til et lag som Saxo Bank, sier han.

Det både stormer og bruser rundt Riis for tida. Han blir forsøkt dratt ned i dopinggjørma i den nye bokutgivelsen til Tyler Hamilton.

Den tidligere Lance Armstrong-hjelperen forteller at Riis var mannen som satte ham i forbindelse med dopinglegen Eufemiano Fuentes. Dette har Riis nektet hardnakket for.

Rytterne renner inn hos Riis
På den positive siden, har «Ørnen fra Herning» penger å bruke etter at Oleg Tinkoff ble delsponsor i sykkellaget.

Med disse midlene kan det danske laget «kjøpe seg» ny lisens foran neste sesong, ved å hente ryttere som Nicholas Roche, Marko Kump og nå Benatti. Det ryktes også at Aleksandr Kolobnev, Marzio Bruseghin, Matti Breschel, Oliver Zaugg og Roman Kreuziger er på vei inn.

Les også: - Hamilton er en alkoholiker

I tillegg har man forlenget kontraktene til Benjamin Noval og Jesus Hernandez, de viktigste hjelperne til Alberto Contador.

Riis: - En triumf
Dermed kan Bjarne smile midt oppe i de verste vindkastene.

- Jeg ser på Daniele som en stor triumf for laget vårt. Han har masse erfaring, er sterk og kan kjøre inn resultater både i harde klassikere og etappeløp.

- Han viste i årets Vuelta a España (en etappeseier) at han holder følge med de beste og kjører inn resultater på egen hånd, sier Riis.