Mauricio Soler var uheldig da han etter 33 kilometer på torsdagens etappe i Sveits Rundt var involvert i en dramatisk velt.

Rapporter forteller at colombianeren, som før torsdagens etappe var nummer to i sammendraget, feilberegnet en sving og krasjet i noen tilskuere. Baden Cooke kom bak Soler i dag og så hele episoden.

- Han krasjet med en tilskuer før han smalt inn i et gjerde i 50 km/t. Det var kvalmt å bevitne. Jeg håper alt går bra med han, skrev Saxo Bank-syklisten på sin egen twitterprofil.

Soler ble fraktet fra ulykkesområde i ambulansehelikopter, mens tilskuerne fikk hjelp av rittdoktorene.

Lagkamerat døde tidligere i år
Movistar melder i en pressemelding at rytteren ble flydd til sykehuset i St. Gallen hvor det ble bekreftet at han har pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skal også være vannopphopning i hjernen. I tillegg har han flere brudd og skrubbsår. De melder også at rytteren skal forbli på intensivavdelingen, slik at medisinsk personell kan foreta flere undersøkelser.

Leger har nå lagt Soler i kunstig koma, slik at de kan operere hans brudd i hodeskallen.

- Han har alvorlige skader, men det er for tidlig å si om han er i livfare, sier hans lege Robert Kretsch.

Norske Kurt Asle Arvesen så ikke noe til ulykken.

- Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde siden vi (Team Sky, red. anm.) satt foran og kjørte, forteller Arvesen til procycling.no etter etappen.

- Vi fikk ikke vite om det før midt ut på etappen. Jeg opplevde det ikke som noe farligere veier enn det pleier å være.

Les også:Sykkelproff drept av garasjeport

Sykkelsporten har opplevd mange dramatiske uhell i årets sesong. Under Giro d’Italia omkom Wouter Weylandt, mens Solers lagkamerat i Movistar, Xavier Tondo, omkom i en tragisk garasjeulykke.

Kruijswijk vant etappen
Mauricio Soler fikk sitt gjennombrudd da han vant klatretrøyen i 2007-utgaven av Tour de France. Siden den tid har han vært ekstremt skadeutsatt.

Rittet ble midlertidig stanset, da ambulansepersonalet var opptatt med å behandle de skadde tilkuerne, men da rittet fortsatte var Steven Kruijswijk den sterkeste. Det kan du lese mer om her.