Gå til sidens hovedinnhold

Stjernesyklist lagt i kunstig koma

- Krasjet med en tilskuer før han smalt inn i et gjerde i 50 km/t.

Mauricio Soler var uheldig da han etter 33 kilometer på torsdagens etappe i Sveits Rundt var involvert i en dramatisk velt.

Rapporter forteller at colombianeren, som før torsdagens etappe var nummer to i sammendraget, feilberegnet en sving og krasjet i noen tilskuere. Baden Cooke kom bak Soler i dag og så hele episoden.

- Han krasjet med en tilskuer før han smalt inn i et gjerde i 50 km/t. Det var kvalmt å bevitne. Jeg håper alt går bra med han, skrev Saxo Bank-syklisten på sin egen twitterprofil.

Soler ble fraktet fra ulykkesområde i ambulansehelikopter, mens tilskuerne fikk hjelp av rittdoktorene.

Lagkamerat døde tidligere i år
Movistar melder i en pressemelding at rytteren ble flydd til sykehuset i St. Gallen hvor det ble bekreftet at han har pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skal også være vannopphopning i hjernen. I tillegg har han flere brudd og skrubbsår. De melder også at rytteren skal forbli på intensivavdelingen, slik at medisinsk personell kan foreta flere undersøkelser.

Leger har nå lagt Soler i kunstig koma, slik at de kan operere hans brudd i hodeskallen.

- Han har alvorlige skader, men det er for tidlig å si om han er i livfare, sier hans lege Robert Kretsch.

Norske Kurt Asle Arvesen så ikke noe til ulykken.

- Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde siden vi (Team Sky, red. anm.) satt foran og kjørte, forteller Arvesen til procycling.no etter etappen.

- Vi fikk ikke vite om det før midt ut på etappen. Jeg opplevde det ikke som noe farligere veier enn det pleier å være.

Les også:Sykkelproff drept av garasjeport

Sykkelsporten har opplevd mange dramatiske uhell i årets sesong. Under Giro d’Italia omkom Wouter Weylandt, mens Solers lagkamerat i Movistar, Xavier Tondo, omkom i en tragisk garasjeulykke.

Kruijswijk vant etappen
Mauricio Soler fikk sitt gjennombrudd da han vant klatretrøyen i 2007-utgaven av Tour de France. Siden den tid har han vært ekstremt skadeutsatt.

Rittet ble midlertidig stanset, da ambulansepersonalet var opptatt med å behandle de skadde tilkuerne, men da rittet fortsatte var Steven Kruijswijk den sterkeste. Det kan du lese mer om her.

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie

Kommentarer til denne saken