Gå til sidens hovedinnhold

Stjernetreff for Plussbank-rytterne

Andreas Klier, Heinrich Haussler, Thor Hushovd og Lorents Ola Aasvold.

Det var slett ingen tilfeldighet da ungguttene i Plussbank Cervélo og ProTeam-laget Garmin-Cervélos stier ble krysset under treningsleiren på i Spania i forrige uke.

I forkant hadde nemlig lageier Thor Hushovd og sportsdirektør Atle Kvålsvoll konferert for å gi Plussbank-talentene en gjennomkjøring utenom det vanlige.

Ikke det at økten i seg selv var så hard, men å sykle ved siden av Andreas Klier, Heinrich Haussler, Daniel Lloyd, Roger Hammond, Johan Van Summeren, Gabriel Rasch og verdensmester Hushovd er ikke forunt de fleste:

- Det var klassikerlaget til Garmin-Cervélo, og ikke akkurat smågutter. Det var kult å sykle med dem, og gøy å se hvordan de gjør ting - selv om det var en rolig økt, forteller Øystein Stake Laengen til procycling.no.

Forskjellig utgangspunkt
Plussbank-laget skal alt i alt tilbringe to uker i Benidorm. Etter en lang og brutal norsk vinter er det hovedsakelig mengdetrening som prioriteres på den spanske solkysten.

- Det har vært et kanonopplegg under turen her nede. Jeg hadde to uker på Gran Canaria i desember også, men folk har kommet hit med litt forskjellig treningsgrunnlag i beina. En del har holdt det gående på ski i løpet av vinteren.

Bli venn av procycling.no på Facebook og motta ekslusivt nyhetsstoff!

- Nå går det mest i rolige turer for å bygge opp et skikkelig treningsgrunnlag, forteller nykommer Lorents Ola Aasvold til procycling.no.

Lorents holdt lav profil
Aasvold synes også det var stas å møte Garmin-Cervélo-gjengen, selv om han valgte å holde en lav profil ved siden av sykkelstjernene.

- Hva gjør man når man møter slike ryttere: Holder munn eller forsøke seg på litt småprat?

- Det er opp til hver enkelt. Jeg er litt mer pent og rolig-typen, svarer Aasvold.

Vi møtte Plussbank Cervélo-talentene i Benidorm. Les saken her!

- Men det må jo ha vært en fin opplevelse?

- Ja, det er klart det var artig å se hvordan opplegget deres er. Og som Atle sier: Man må ikke stresse på langturene, der kjører proffene også rolig.

Solide kontakter
Den tidligere TVK-rytteren valgte å bli med Kvålsvoll videre til sørlandslaget nettopp med tanke på kontaktnettet duoen har opparbeidet seg.

- Tror du det blir flere slike sjanser?

- Det er opp til en selv, men det er i hvert fall veldig positivt for rytterne som er her nå. Thor eier jo laget, og Atle er både sportsdirektør og min personlige trener. Dersom de mener at man har best av å prøve seg på et høyere nivå, får man garantert sjansen. Men om man kommer dit en dag, er helt og fullt opp til en selv, sier Aasvold.

Les også: Oppdaget Lorents (22) under styrkeprøven

- Øker proffsjansene dine ved å være i Plussbank-stallen?

- Både Thor og Atle har et utrolig nettverk av kontakter internasjonalt. Skulle han føle at noen av rytterne hans er gode nok, klarer han sikkert å ordne avtaler for dem.

- Er det stor forskjell på en treningsleir i regi av Plussbank og TVK?

- Det er litt andre forhold: Et større lag og et større budsjett. Opplegget er proffere, men det var ok i TVK også – i forhold til midlene de hadde der. Plussbank har et helt annet støtteapparat. Vi har blant annet hatt med egen lege og fysioterapeut ned hit. Atle er personlig trener for en del av rytterne, og her er han med på hver trening og følger oss opp tett. Har god peiling på trening og teknikk, så jeg stoler fullt og helt på opplegget vi skal igjennom her nede, avslutter fjorårets norgesucupvinner.

PS! Plussbank Cervélo avslutter treningsoppholdet i Benidorm til helga.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken