*Nettavisen* Sport.

Stjernetrenere tror på Solskjær

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Manchester United-manager Alex Ferguson og landslagstrener Åge Hareide tror begge at Ole Gunnar Solskjær blir en god trener når han gir seg som spiller.

07.01.04 12:19

Solskjærs personige manager, Jim Solbakken, bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at Manchester United-spilleren vil satse på trenergjerningen når karrieren som spiller er over. Flere kjente trenere tror han vil lykkes.

Manchester United-manager Alex Ferguson sa nylig i et intervju at han trodde på både nordmannen og Roy Keane som managere når de gir seg som spillere.

- Driver med analyse allerede
Landslagstrener Åge Hareide kjenner Solskjær bedre enn de fleste. Han er enig med Ferguson.

- Jeg kjenner ikke manager-rollen, men kan snakke om trenerrollen. Den rollen tror jeg han vil fylle bra. Han tar ansvar, er klok, er seg selv og kan mye fotball, skryter Hareide.

Og avslører at Solskjær allerede har lånt flere videoer av ham selv for å analysere.

- Ole Gunnar lånte flere videoer av meg i sommer for å analysere. Han ville se noen Rosenborg-kamper slik at han ikke bare ble farget av det som skjer i Manchester United, sier Hareide.

- Unikt
- Det er unikt. Jeg har aldri opplevd at en spiller har bedt meg om videoer av kamper for å kunne analysere dem selv. Det sier også litt om hvilken type Ole Gunnar er, og er et veldig positivt signal. At selv en stjerne som ham er villig til å skolere seg før han blir trener, legger Norges landslagssjef til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.