RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stønner seg videre

Sist oppdatert:
Hun får kritikk for høylydt stønning og utenomsportslig fokus. Men Maria Sjarapova fortsetter å imponere på tennisbanen.

I ettermiddag spilte den russiske tennisyndlingen glimrende tennis da hun feide bulgarske Sesil Karatancheva av gresset i andre runde i Wimbledon med settsifrene 6-0, 6-1. Riktig nok er Karatantcheva bare 15 år, Wimbledon-debutant og et relativt ubeskrevet blad, men hun imponerte stort i forrige Grand Slam da hun spilte seg fram til en meget overraskende kvartfinale i French Open.

I første runde av Wimbledon slo Sjarapova spanske Nuria Llagostera Vives med 6-2, 6-2. Dermed er det ingen tvil om at den 17-årige tittelforsvareren har fått en perfekt start på året turnering.

Og det til tross for kritikk og advarende pekefingre fra ulike hold denne uka.

- Kan ikke ha to karrierer
Legendariske Martina Navratilova ut og kritiserte Sjarapova i sin spalte i The Guardian:

"Maria Sjarapova betrakter seg selv om halvt idrettsutøver og halvt businesskvinne. Men du kan ikke ha to karrierer. Det er mulig jeg undervurderer henne og hennes vilje til å vinne, men for meg er Justine Henin-Hardenne favoritt og Serena Williams nestfavoritt, fordi de ønsker å vinne så sterkt."

Henin-Hardenne er for øvrig allerede ute av årets Wimbledon-turneringen.

Søndag kritiserte også Wimbledon-dommer Alan Mills Sjarapovas stønning i tabloidavisen Sunday Times:

- Jeg liker ikke dette i det hele tatt. Det er mer stønning og støyforurensing enn noensinne i tennissporten, sa Mills.

Serena og Venus videre
Også Venus Williams rammes av stønneanklagene. Men den amerikanske jenta lar seg heller ikke distrahere. Williams tok seg også videre til tredje runde i Wimbledon i ettermiddag, dog med noe større problemer enn Maria Sjarapova. Australske Nicole Pratt ble slått med settsifrene 7-5, 6-3.

Tvillingsøster Serena Williams er også klar for tredje runde, selv om hun ga fra seg det første settet til italienske Mara Santangelo i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere