Sto nærmest kokainstripa

Hockey-proffen Anders Myrvold sto nærmest stripa med kokain da politiet kom. Det kan få fatale konsekvenser.

18.04.06 13:53

Da politiet kom til Hegdehaugsveien i Oslo, der Anders Myrvold, en kamerat og en stripe kokain ble funnet ved en bil, sto Myrvold cirka 50 centimeter fra kokainstripa.

Myrvold hevder at han ikke hadde sett stripa før politiet pekte den ut for ham den fatale natten til 10. august i fjor.

Han nekter for at han noengang har rørt narkotika, og politiet hevder heller ikke at han har brukt narkotika. De vil ha ham dømt for å ha stått ved siden av en stripe kokain.

- Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle skrive forelegget på. I denne saken er det åpenbart at de to (Myrvold og kameraten red anm.) sto nærmest bilen (der stripa var lagt på bagasjelokket, red. anm) og at de var i besittelse, sa politijuristen som ga Myrvold det mye omtalte forelegget, i Oslo tingrett.

Hvem eier stripa?
Myrvolds advokat , Øystein Storrvik, mener det er feil å tiltale Myrvold for besittelse fordi Myrvold har stått ved siden av en stripa kokain. Han antydet også kraftig at det kunne være Myrvolds tidligere domfelte kamerat som hadde lagt stripa på bagasjelokket til bilen.

- Hvis jeg og en advokatkollega står på toalettet på et utested, og min kollega legger opp en linje med kokain, og jeg står nærmest den stripen, er jeg da i besittelse av den stripa? ville Storrvik vite.

Han ønsket å vite om saken virkelig var så klar som politiadvokaten skal ha forklart til Myrvold den aktuelle kvelden.

Henla saken
Det var saken åpenbart ikke. For mens Myrvold er tiltalt, har politiet henlagt saken mot hans kamerat som også sto ved stripa. Kameraten skrev altså ikke under på noe forelegg denne natten. Han motsatte seg for øvrig også arrest og havnet i klammeri med politiet utenfor utestedet Odeon.

Likevel ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling.

Myrvolds store feil var altså å skrive under på en tilståelse samme natt. Selv om forelegget har blitt opphevet av lagmannsretten, er Myrvolds underskrift denne natten likevel et viktig bevis i den pågående straffesaken.

- Plankesak
I Oslo tingrett tirsdag sa Myrvold at han trodde han skrev under på forelegg for ordensforstyrrelse, og at han den aktuelle kvelden bare ønsket å komme seg ut av fyllearresten.

Men i Oslo tingrett hevdet politiet at Myrvold forsto at han ble bøtelagt for besittelse av narkotika.

- For meg var dette en plankesak den natta, sa politiadvokaten i retten.

- Ja, nettopp. Og det er hva vi skal etterprøve her i dag, sa Myrvolds forsvarer, Øystein Storrvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.