Stöckl: - Jeg synes juryen var feig

Foto: Simen Lønning/ Mediehuset Nettavisen

Og renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS),Walter Hofer, har liten tro på ny verdensrekord i Vikersund.

25.01.13 20:19

VIKERSUND (Nettavisen): Det ble ingen verdensrekord under fredagens hopping i Vikersund.

Lengst hoppet tyskeren Michael Neumayer som landet på 227,5 meter i sitt andre prøvehopp.

I kvalifiseringen var det kun sju hoppere som landet på over 200 meter, noe som førte til at flere var kritiske til farten juryen hadde satt fredag.

- Juryen var feig
Norges landslagstrener Alexander Stöckl var én av dem som synes juryen var feig.

- Ja, jeg synes det. Det er litt vanskelig siden det er første gang man hopper med de nye dressene, og ingen visste hva som ville skje. Men nå har de fått erfare hvordan det er, så da får vi håpe på mer fart i morgen, sier Stöckl til Nettavisen.

Østerrikeren tror Vikersund-publikummet kan få se en ny verdensrekord i løpet av helgen.

- Jeg håper verdensrekorden ryker, men det kommer an på farten juryen setter. I dag så vi at de ikke ville at man skulle hoppe langt, sier Stöckl.

Landslagstreneren får støtte av Anders Jacobsen, som hoppet 194,5 meter i kvalifiseringen.

- Jeg tror de må få opp farten. Nå kjører de lavere fart enn i VM i fjor, så de må opp på farten om det skal bli verdensrekord, sier Jacobsen til Nettavisen.

Forstår juryen
Tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren var tilskuer under dagens kvalifisering. Til Nettavisen sier han at forstår hvofor juryen er forsiktige med farten.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Når det ikke blir hoppet dritlangt så er det lett å si at juryen er feig, men det er nytt utstyr og man har ikke fått prøvd det før, og i tillegg så er bakken ny. Så jeg synes det er litt dumt å angripe juryen for mye, for de må få teste ut det her. Men når det er sagt så har de nå fått testet det ut, riktignok i lette forhold uten vind, men får vi sånne forhold resten av helgen så får vi håpe at de pusher på med litt mer fart, sier Romøren, som får støtte av Tom Hilde.

- Det er en veldig tøff jobb å være jury og teknisk delegert i denne bakken her, for man går så lavt og kommer det en liten fis i mot nede i bakken, så tror jeg man kan stikke ut ordentlig. Det å lande på flata her er ikke veldig kult. Da tror jeg det kan bli tøft å feire jul neste år, sier Hilde.

Fornøyd Schlierenzauer
Verdenscupleder Gregor Schlierenzauer hoppet hele 226,5 meter sitt tredje hopp for dagen, og var fornøyd med farten juryen hadde satt.

- Jeg synes det var en god avgjørelse å ta dette steg for steg siden vi ikke har erfaring med det nye utstyret. I morgen så får vi kanskje mer fart og da blir alle fornøyd, sier Schlierenzauer til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Østerriken har også stor tro på at verdensrekorden ryker.

- Selvfølgelig, hvorfor ikke? Jeg ser frem til denne helgen, sier østerrikeren.

Renndirektør tror ikke på verdensrekord
Renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Walter Hofer, har derimot liten tro på verdensrekord denne helgen.

- Jeg tror ikke vi får det, da trenger man veldig spesielle forhold, sier Hofer til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)

Jurij Tepes fra Slovenia vant fredagens kvalifisering med hopp på 215 meter. Andreas Stjernen ble nummer to med 220 meter.

Anders Bardal hoppet lengst av de norske da han landet på 223 meter, men nordmannen var allerede forhåndskvalifisert.

Lørdag er det klart for sesongens første verdenscuprenn i skiflyging og kanskje kan verdensrekorden til Johan Remen Evensen på 246,5 meter ryke allerede da.

Rennet starter klokken 16.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.