RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stöckl: – Nå har vi to der oppe

GODKJENT: Landslagstrener Alexander Stöckl var fornøyd med Anders Fannemels innsats i fredagens verdenscuprenn i hopp.
GODKJENT: Landslagstrener Alexander Stöckl var fornøyd med Anders Fannemels innsats i fredagens verdenscuprenn i hopp. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Da Anders Bardal «sviktet» sto Anders Fannemel fram på ny med en plassering helt i toppen i verdenscupen i hopp.

23-åringen fra Hornindal fulgte opp 4.-plassen fra sist helgs renn i tyske Klingenthal med 6.-plass i fredagens storbakkerenn i finske Kuusamo.

I bakken som preges av mye og uforutsigbar vind, ble Fannemel nok en gang Norges bestemann.

Det ble han sist helg også. Den antatt beste, Anders Bardal, måtte nøye seg med 19.-plass.

– Hvis vi ser på listen er Fannemel en av de mest stabile for tiden. Han har bra teknisk kontroll og har gjort sine fysiske forberedelser bra. Det viser han fram i rennene. Nå har vi to der oppe, og det er bra når den ene bommer, konkluderte Stöckl.

Studere videobilder

Østerrikeren var også veldig fornøyd med 11.-plassen til Rune Velta.

– Velta var veldig nær. Han blir bedre og bedre for hvert hopp og er på vei opp. Men Tom Hilde (30.-plass) er ikke kommet i gang. Der må det jobbes videre, sa Stöckl.

Norges landslagstrener var skuffet over Bardal. Nordtrønderen har ikke kommet skikkelig i gang denne sesongen, selv om hans sistehopp lørdag var ganske bra. Han klarte ikke å følge opp torsdagens hopping. Da hadde han tre hopp over 140 meter og glitret til tider.

118,5 meter i 1. omgang fredag ødela det meste. I 2. omgang hoppet Bardal seg opp ni plasseringer.

– Vi må se på bildene og diskutere hva som gikk galt, mente Stöckl.

Klar tale

Bardal mente selv å vite hva som gikk galt. Han var ikke med på at han ble felt av de berømte, ujevne og ofte direkte urettferdige forholdene i Ruka-bakken.

– Jeg ble for ivrig og var ikke like rolig som torsdag. Jeg kom for langt fram og fikk ikke trykket ned i kanten. Det er jævlig irriterende. Dette ble for dårlig, og jeg velger å kalle det et arbeidsuhell. Jeg kan ikke gjemme unna at det var et dårlig hopp. Lørdag må jeg slippe meg mer løs og være mer tålmodig, sa hopperen fra Steinkjer.

Joachim Hauer ble disket etter sitt førstehopp fordi han brukte for store sko. Anders Jacobsen klarte ikke å kvalifisere seg til rennet.

Sveitseren Simon Amman var best i begge omganger og tok en fullt fortjent seier. Han vant foran to japanere. Daiki Ito ble nummer to, mens 42-åringen Noriaki Kasai endte på 3.-plass.

Lørdag er det et nytt renn i den store bakken i Kuusamo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere