RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stöckl tar med 19-åring til Kulm

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen / Privat
Sist oppdatert:
- Jeg har null erfaring med skiflyging, sier 19-åringen til Nettavisen.

Hoppuka er avsluttet for denne vinteren og nå går turen til skiflygingsbakken i Kulm neste helg for verdens beste hoppere.

Anders Jacobsen og Tom Hilde blir ikke med til skiflygingsbakken og prioriterer i stedet trening mot OL. Mens Anders Bardal bestemmer seg først onsdag om han blir med til skiflygingsbakken, forteller Alexander Stöckl til Nettavisen.

- Anders har ikke bestemt seg ennå. Det blir en diskusjon om hva han gjør, sier Stöckl til Nettavisen.

Tande: - Jeg har null erfaring
Ettersom både Jacobsen og Hilde forsvinner fra verdenscuptroppen har Stöckl funnet plass til et par gamle kjenninger, samt en 19-åring fra Kongsberg .

Daniel André Tande har aldri hoppet skiflyging tidligere, men er likevel med i Stöckls tropp. Nå er han klar for å sette ny personlig rekord i 200-metersbakken i Østerrike.

- Jeg fikk beskjed av treneren min søndag kveld. Det blir veldig spennende. Jeg har null erfaring fra skiflyging tidligere, men jeg pleier å bli bedre jo større bakken er, sier Tande til Nettavisen.

- Rekorden min er 140,5 meter i Engelberg fra tidligere, humrer 19-åringen.

Her er Norges tropp
Stöckl sier til Nettavisen at han har tatt ut følgende hoppere til verdenscuprennene i Kulm:
Anders Fannemel
Rune Velta
Ole Marius Ingvaldsen
Robert Johansson
Andreas Stjernen
Daniel André Tande

Tande får sjansen
19 år gamle Tande fra Kongsberg har vært strålende i COC denne sesongen, og blir altså nå belønnet med en plass på verdenscuplaget.

Andreas Stjernen, som har slitt i starten av sesongen, får også muligheten etter å ha vist tegn til bedring på trening den siste tiden. Stjernen er også kjent for å være en god skiflyger.

Det samme er Robert Johansson, som igjen er tilbake i verdenscupen etter å ha blitt vraket til hoppuken.

Anders Fannemel, som har vist stor framgang i hoppuken, er også tatt ut, og Stöckl håper nå at Hornindal-hopperen kan fortsette den fine trenden.

- Jeg håper han kan fortsette slik han hoppet i Bischofshofen. Da kan han bli blant de ti beste, sier Stöckl.

- Ikke så viktig med tanke på OL
20. januar skal Stöckl og de andre i hoppledelsen ta ut troppen som skal til OL, men østerrikeren mener det kommende rennet i Kulm ikke får så mye å si med tanke på uttaket.

- Kulm blir ikke så viktig (med tanke på OL) siden det er skiflyging, men det kommer noen konkurranser etter det i Wisla og i Zakopane, sier Stöckl til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere