RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stöckl tester formsterkt talent i Wisla


Sondre Ringen under Raw Air i vinter. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Sondre Ringen under Raw Air i vinter. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Flere av A-hopperne mangler når Alexander Stöckls gutter tester sommerformen i Wisla neste helg.

Verken Daniel-André Tande, Kenneth Gangnes eller Andreas Stjernen tar turen til Polen for åpningen av Sommer Grand Prix.

I tillegg har landslagssjefen små forhåpninger til rennene i Wisla.

– Det er alltid vanskelig å si før det første rennet. Jeg tror nok ikke vi er 100 prosent forberedt, siden vi har prioritert basistrening framfor teknisk optimalisering. Jeg håper vi kan henge med, men går ut fra at vi ikke er helt i toppen denne gangen, sier Stöckl.

– Det vil være typisk om polakkene gjør det ekstremt bra på hjemmebane i Wisla. Tyskland er også favoritter. Samtidig er det spennende å se hvordan Østerrike har jobbet under ny sjef (Andreas Felder).

Stöckl har funnet plass til stortalentet Sondre Ringen. 21-åringen, som var med i Raw Air sist vinter, er anbefalt på det sterkeste av toppidrettssatsingens trener Thomas Lobben.

– Han har hoppet veldig bra i det siste og fortjener et forsøk. For Ringens del handler det mest om å få erfaring fra miljøet på øverste nivå, sier en spent Stöckl.

I tillegg til Ringen, som hopper for Bækkelaget, får også vinterens komet Marius Lindvik sjansen i Wisla. Lindvik kom ikke med på årets A-landslag, men vant King of The Hill-turneringen i Midtstuen nylig.

A-landslagshopperne Anders Fannemel, Robert Johansson, Johann Forfang og Halvor Egner Granerud er også tatt ut til rennene i Wisla, der det er lagkonkurranse lørdag 21. og individuelt renn søndag 22. juli.

OL-vinner Maren Lundby sikter mot sommerstart først i Courchevel, Frankrike 9. august.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere