RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SCANPIX)

Stoichkov legger opp

Sist oppdatert:
Hristo Stoichkov, årets spiller i Europa i 1994, legger opp. Nå vil han konsentrere seg om å hjelpe gamleklubben Barcelona på beina igjen.

- Jeg kommer ikke lenger til å spille profesjonell fotball, fortalte den tidligere bulgarske landslagsspilleren på en pressekonferanse i Barcelona i går.

- Jeg ønsket å kunngjøre denne beslutningen her i denne byen som har gitt meg alt - her hvor jeg virkelig utviklet meg både som person og fotballspiller, fortsatte 37-åringen.

Stoichkov kom til Barcelona fra CSKA Sofia i 1990, og ble raskt en helt på Nou Camp etter at han markerte seg som en tøff spiller. At han var en skarp kritiker av erkefienden Real Madrid forsterket heltedyrkelsen ytterligere.

Bulgareren var en nøkkelspiller på Johan Cruyffs drømmelag, som vant den spanske serien fire år på rad tidlig på 90-tallet. Stoichkov vant også Europacupen med Barca i 1992, og ble utropt som "Årets spiller" i Europa to år senere da at Bulgaria overraskende tok seg helt til bronsefinalen i fotball-VM i USA:.

Stoichkov forlot Barcelona i 1998 etter en uoverensstemmelse med treneren Louis van Gaal. De siste årene har han spilt i den nordamerikanske ligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere