RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

Stokes keeper med vanvittig scoring

Sist oppdatert:
Men Southampton slo tilbake.

STOKE - SOUTHAMPTON 1-1:

Kun 13 sekunder var spilt av oppgjøret mellom Stoke og Southampton lørdag, da førstnevntes keeper satte ballen i mål.

Nederlandske Erik Pieters spilte ballen til keeper Amir Begovic og han banket til. Lærkula fikk ekstra god fart på grunn av vinden og suste mot målet i andre enden av banen.

Southampton-keeper Artur Boruc sto litt langt ute, og ble tatt på senga. Ballen spratt over polakken og dermed kunne hjemmelaget juble for en helt spesiell scoring.

- Det er en flott følelse å score et slik mål, men jeg synes synd på keeperkollega Artur Boruc. Det er egentlig veldig tilfeldig. Dette var et viktig poeng for oss, sier Begovic ifølge BBC.

- Forhåpentligvis vil dette gi oss litt mer selvtillit. En slik scoring får imidlertid ikke en keeper til å se bra ut, og jeg feiret ikke etter at ballen gikk i mål, sier bosnieren.

Southamptons Boruc hadde følgende å si etter kampen.

- Jeg har ikke lyst til å huske dette. Jeg må skylde på vinden. Jeg beklager til alle lagkameratene, men hva kan jeg si? Det som skjer, skjer, og nå må jeg slå tilbake, sier han.

Ikke den første
Begovic er imidlertid langt fra den eneste keeperen som har scoret i engelsk fotball.

Folk som Charlie Williams, Peter Schmeichel, Peter Shilton, Mart Poom, Pat Jennings, Jimmy Glass, Paul Robinson, Mark Bosnich og Brad Friedel har også greid det.

Paul Robinson har faktisk scoret to ganger i løpet av karrieren. Veteranen scoret for Leeds mot Swindon i 2003 og fire år senere scoret han for Tottenham mot Watford.

I 2011 skaffet også Robinson straffe i et dramatisk møte med Wigan på bortebane. Aiyegbeni Yakubu satte ballen i mål fra krittmerket den gang og sørget for at kampen endte 3-3.

Mart Pooms scoring for Sunderland mot gamleklubben Derby i 2003 er også verdt å nevne. Mannen fra Estland headet en corner fra Sean Thornton i mål og sikret uavgjort.

Toppscorer
I Begovic' tilfelle er det også slik at ingen spillere har scoret mer enn ett mål for Stokie i ligaspillet så langt. Dermed er keeperen på delt toppscorerplass foreløpig.

Målet til Begovic skulle imidlertid ikke bli avgjørende på Britannia lørdag. Rett før pause slo Mauricio Pochettinos menn tilbake.

James Ward-Prowse fartet nedover kanten og slo inn foran mål. Innlegget traff formspiss Jay Rodriguez perfekt og 24-åringen headet ballen i bakken og forbi målscorer Begovic.

Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

I andre omgang hadde begge lag sjanser til å stjele alle tre poengene, men mål ble det aldri og dermed kunne Southampton igjen glede seg over et sterkt resultat, til tross for en fryktelig start.

Pochettinos menn har kapret 19 poeng i høst, like mange som Manchester City og Tottenham. Sistnevnte har imidlertid én kamp mindre spilt.

Southampton ligger så langt som nummer fem på tabellen. Stoke sliter på nedre del av tabellen med en 16.-plass. Mark Hughes' menn har kun ni poeng.

Her kan du se scoringen til Begovic (lav bildekvalitet)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere