Gå til sidens hovedinnhold

Stølås' innhopp ga Haugesund seieren

Alexander Stølås' inntreden etter pause gjorde mirakler for Haugesund-trener Jostein Grindhaug i 2-1-seieren over Sarpsborg søndag.

Stølas scoret sitt andre mål for sesongen etter mindre enn to minutter på banen. Minuttet etter la Sondre Liseth på til 2-0 og ga med det grunnlaget som sikret tre poeng.

– Innbytterpulsen kom, det er vanskelig ikke å få den. Det var gøy å komme inn og få et mål, sa Stølås til Discovery.

– Det sier pang, og etter 2-0 faller vi litt, og de får trille ball. 2-0 er en skummel ledelse da, og det ser man når de får et mål. Vi må kjempe for det. Det er skummelt, men utrolig deilig, sa venstrebacken.

Tidligere Haugesund-spiller Ibrahima Koné reduserte seks minutter før slutt, men det var ikke nok for sarpingene. Koné er i form, og det var malierens niende mål for sesongen. Han scoret hele fire av dem i forrige eliteseriekamp før landslagspausen, da mot Sandefjord.

Første omgang ga ingen avslutninger på mål for noen av lagene, men etter pause ble det mer severdig i Haugesund.

Stølås fyrte løs fra 20 meter og fikk nettsus, før Liseth satte inn 2-0 i det neste minuttet. Bak begge scoringene sto Martin Samuelsen.

Nå er det kun tre poeng opp til Lillestrøm på 3.-plass for Haugesund. Sarpsborg 08 blir værende på 12.-plass, sju poeng over nedrykksstreken.

Til helgen venter Kristiansund borte for Haugesund, mens Sarpsborg skal bryne seg på Rosenborg.

(©NTB)