Gå til sidens hovedinnhold

Stønner seg videre

Hun får kritikk for høylydt stønning og utenomsportslig fokus. Men Maria Sjarapova fortsetter å imponere på tennisbanen.

I ettermiddag spilte den russiske tennisyndlingen glimrende tennis da hun feide bulgarske Sesil Karatancheva av gresset i andre runde i Wimbledon med settsifrene 6-0, 6-1. Riktig nok er Karatantcheva bare 15 år, Wimbledon-debutant og et relativt ubeskrevet blad, men hun imponerte stort i forrige Grand Slam da hun spilte seg fram til en meget overraskende kvartfinale i French Open.

I første runde av Wimbledon slo Sjarapova spanske Nuria Llagostera Vives med 6-2, 6-2. Dermed er det ingen tvil om at den 17-årige tittelforsvareren har fått en perfekt start på året turnering.

Og det til tross for kritikk og advarende pekefingre fra ulike hold denne uka.

- Kan ikke ha to karrierer
Legendariske Martina Navratilova ut og kritiserte Sjarapova i sin spalte i The Guardian:

"Maria Sjarapova betrakter seg selv om halvt idrettsutøver og halvt businesskvinne. Men du kan ikke ha to karrierer. Det er mulig jeg undervurderer henne og hennes vilje til å vinne, men for meg er Justine Henin-Hardenne favoritt og Serena Williams nestfavoritt, fordi de ønsker å vinne så sterkt."

Henin-Hardenne er for øvrig allerede ute av årets Wimbledon-turneringen.

Søndag kritiserte også Wimbledon-dommer Alan Mills Sjarapovas stønning i tabloidavisen Sunday Times:

- Jeg liker ikke dette i det hele tatt. Det er mer stønning og støyforurensing enn noensinne i tennissporten, sa Mills.

Serena og Venus videre
Også Venus Williams rammes av stønneanklagene. Men den amerikanske jenta lar seg heller ikke distrahere. Williams tok seg også videre til tredje runde i Wimbledon i ettermiddag, dog med noe større problemer enn Maria Sjarapova. Australske Nicole Pratt ble slått med settsifrene 7-5, 6-3.

Tvillingsøster Serena Williams er også klar for tredje runde, selv om hun ga fra seg det første settet til italienske Mara Santangelo i kveld.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken