RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper Sandefjords finalesalg

Sist oppdatert:
Både Forbrukerombudet og Fotballforbundet mener Sandefjord Fotballs salg av cupfinalebillettene er ulovlig.

Etter at Nettavisen kontaktet Forbrukerombudet og Fotballforbundet, sier Sandefjord Fotball at de vil endre sitt ulovlig planlagte billettsalg til cupfinalen 12. november.

Ulovlig salg
På sine nettsider har Sandefjord Fotball lagt ut informasjon om billettsalget til cupfinalen. Her kommer det frem at supporterne må kjøpe skjerf sammen med billettene, noe som er ulovlig, bekrefter avdelingsdirektør Gry Nergård i Forbrukerombudet.

- Dette kommer opp hvert år, men er ikke tillatt, bekrefter Nergård.

- Det er tillatt å selge skjerf eller andre effekter med billettene, men det er ikke lov til å forlange at supporterne SKAL kjøpe noe ved siden av, understreker Nergård overfor Nettavisen, og lover at Forbrukerrådet skal gripe fatt i saken.

Lillestrøm gjorde det samme i fjor, til tross for at Forbrukerombudet påpekte at dette ikke var tillatt. I Molde hadde man tenkt å gjøre kjøp av en Molde-genser til 300 kroner obligatorisk sammen med cupfinalebilletten, men droppet dette da reaksjonen fra Forbrukerombudet kom.

Informasjonssjef Roger Solheim i Fotballforbundet bekrefter at verken Sandefjord eller andre klubber har lov til å snike inn (overprisede) supportereffekter når de skal selge billetter til årets klubbegivenhet i Norge.

- For å få billetter fra NFF så er det ikke lov til å stille krav om kjøp av supportereffekter, bekreftet Solheim overfor Nettavisen tidligere på mandag.

Kontra etter henvendelse
Etter henvendelsen fra Nettavisen sendte Fotballforbundet mail til Sandefjord og påpekte at sammenblandingen ikke er tillatt. Daglig leder Øystein Ulsnæs lover nå bot og bedring.

- Basert på en tidligere henvendelse til Fotballforbundet mente vi at vi hadde lov til å selge skjerf og billett sammen.

Vestfold-klubben hadde tenkt å ta 475 og 575 for et skjerf og en billett, hvor pålydende var henholdsvis 275 og 375.

- Men der var det også et ekspedisjonsgebyr på 50 kroner, da vi har måttet ansette en person bare for å administrere billettsalget til finalen, sier Ulsnæs til Nettavisen.

- Vårt ønske var å kle den ene svingen blå, men får vi ikke lov til å gjøre det slik, så gjør vi selvsagt ikke det, understreker Ulnæs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere