*Nettavisen* Sport.

Stopperkjempene gir seg

Tom Henning Hovi (34) og Ronny Johnsen (37) har stengt igjen Vålerenga-forsvaret i høst. Men snart har duoen spilt sine siste kamper for Oslo-klubben.

02.10.06 00:08

VÅLERENGA - HAMKAM 0-0:

ULLEVAAL (Nettavisen): Vålerenga-kaptein Hovi, som har vært i klubben siden 1998, har spilt fantastisk som midtstopper de siste kampene. Sammen med Johnsen holder de attpåtil landslagsaktuelle Kjetil Wæhler på reservebenken.

- Det har fungert godt mellom Ronny og meg bak der. Vi leser hverandre godt og vi har jo begge en viss rutine i spillet, sier Hovi.

Trapper ned
Hovi, som i tidligere sesonger har slitt med ryggproblemer og vært mye på sidelinjen, vil uansett gi seg etter årets sesong. Han skal flytte tilbake til Gjøvik med familien.

Også Johnsen gir seg fra november av, etter at han i fjor ble overtalt til å ta én sesong til.

Johnsens kvaliteter kom godt til syne mot Ham-Kam, da han holdt følge med farten til Ham-Kams fotrappe spiss Oluwasegun Abiodun. Hovi viste seg fram ved å slå Kammas sterke spiss Magnus Ringberg i lufta, gang på gang.

- Det er greit å gi alt i duellene når du vet at Ronny kan løpe opp hvem som helst, sier Hovi.

Vanskelig kamp
Mot Ham-Kam søndag hadde duoen full kontroll på Ham-Kams angripere. Men Hovi var ikke fornøyd med VIFs offensiv i kampen.

- Vi manglet spruten og har minst 20 prosent å gå på, sier han.

- Ham-Kam er gode til å gjøre det vanskelig for oss. Og akkurat som de fleste lag som kommer til Ullevaal, så ligger de lavt og tar få sjanser. Likevel, på vårt beste ville vi klart å bryte gjennom forsvaret deres oftere enn vi gjorde i dag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.