RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopperkrise i RBK

Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): RBK-trener Per Joar Hansen benekter at han har et stopperproblem, men kan ikke svare på hvem som skal spille midtstoppere mot serieleder Start torsdag.

LILLESTRØM - ROSENBORG 1-1: Å ha fire av landets beste midtstoppere i stallen er en mager trøst når ingen av dem er disponible. Det kan fort være tilfellet for RBK-treneren torsdag.

På Åråsen måtte Vidar Riseth ut med en skadet akilles etter 42 minutter. Fire minutter før slutt pådro Erik Hoftun seg sitt tredje gule kort for sesongen, hvilket betyr karantene. Fra før av er Mika Koppinen og Bjørn Tore Kvarme ute med henholdsvis sykdom og skade.

- Vi må gjøre opp status før jeg kan fortelle deg hvem som er stoppere mot Start. Men jeg kan garantere at vi ikke stiller med ti mann, sier Per Joar Hansen til TV 2 Nettavisen.

Sjekk eliteserietabellen her!
Her finner du terminlisten!
TV 2 Nettavisens spillerbørs!

Runde fem i eliteserien ga en drøss med flotte scoringer. TV 2 Nettavisen gir deg alle målene gratis på web-TV Klikk her for å se scoringene!

BODØ/GLIMT - HAM-KAM 2-0
Les: Krisen avverget på Aspmyra
Les: - Blir snytt for straffe i hver kamp

FREDRIKSTAD - ODD GRENLAND 1-1
Les:Kan miste Fevang og Hoff
Les: Sørlie: - Skal ikke gå an
Les: To straffer fra serieledelse

LYN - MOLDE 6-1
Les: Morgan må forklare seg
Les: Søvnløs Mikel rundspilte Molde

START - VIKING 5-2
Les: Serielederne: - Vi frykter ingen
Les: Vugget til ære for Berhus
Les: Ben Wright slo opp skaden

TROMSØ - VÅLERENGA 0-1
Les:Rart ingen debatterer VIFs spillestil
Les: - Herlig å være toppscorer

LILLESTRØM - ROSENBORG 1-1
Les: Sto frem etter trenerskiftet

MR-undersøkelse
Vidar Riseth er usikker på hvor alvorlig akillesskaden er, men frykter at et kirurgisk inngrep er eneste utvei.

- Jeg har hatt føling med skaden siden landslagssamlingen sist, og har ikke trent i det hele tatt den siste uka. Jeg bestemte meg likevel for å prøve i dag, men det var helt sjanseløst, sier Riseth, som utelukker at han spiller mot Start. Mandag gjennomfører han trolig en MR-undersøkelse i Trondheim for å finne ut hvor alvorlig skaden er.

Torsdag ble Mika Koppinen lagt inn på sykehus på grunn av kraftig bihulebetennelse, men Per Joar Hansen utelukker ikke hundre prosent at den finske stopperen kan være klar til Start-kampen.

Bjørn Tore Kvarme er fortsatt uaktuell etter lårstrekken han pådro seg mot FC København i Royal League for to uker siden.

Basma er klar
- Det er vel ikke spørsmål om jeg skal spille midtstopper, men hvem jeg skal spille sammen med, sier høyreback Christer Basma, som tok over i midtforsvaret da Vidar Riseth måtte ut mot Lillestrøm. Han har ingen betenkeligheter med å spille midtstopper, men innrømmer at skadesituasjonen i RBK-forsvaret ikke er gunstig.

- Jeg kjenner stopperrollen godt fra før, så det er ikke noe problem. Men det er selvfølgelig veldig kjedelig at fire stoppere er ute samtidig, sier han.

Albue ut av ledd
For å gjøre skadesituasjonen komplett for RBK måtte Ørjan Berg gå av banen med en albue ute av ledd etter en time mot Lillestrøm. Dermed er han også usikker før hjemmemøtet med eliteseriens lederlag på Lerkendal torsdag – en kamp Rosenborg helst må vinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere