RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoppet av VIF og vakta

Foto: Terje Sørgjerd/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Keeper Chris Mason, Vålerenga og en vakt kom i veien for Trondheim i den 4. NM-finalen i ishockey. Trønderne var også misfornøyd med dommeren.

Vålerenga slo Trondheim 3-0 på Jordal i den fjerde NM-finalen. Det betyr at Oslo-klubben kan sikre seg «bøtta» hvis de slår trønderne i søndagens femte finale - også den på Jordal.

Lars Erik Lund (2) og Morten Ask scoret målene. Alle i kampens siste 13 minutter.

Misfornøyd med dommeren og Olsen
Trønderne var misfornøyd med mye etterpå. De var rasende over at dommer Tor Olav Johnsen viste ut to TIK-spillere samtidig i begynnelsen av 3. periode.

- Det tappet oss for krefter, og VIF scoret like etter, sier markedssjef Tommy Iversen til TV 2 Nettavisen.

- Og jeg håper forbundet ser på måten Øystein Olsen tok Ørjan Næss på helt mot slutten. Jeg håper de ser på videobildene og straffer ham, sier Iversen videre.

Det får VIF til å reagere.

- Trondheim klager på dommeren hver gang de taper, men de får renske opp i egne rekker. I dag hadde vi Norges beste dommer, sier VIF-trener Knut Jørgen Stubdal.

Og:

- Hvis de sier at forbundet skal se nærmere på Øystein Olsen, så sier jeg at forbundet heller bør se på Ørjan Næss. Han går bare rundt for å lage slåsskamp, sier Stubdal.

Nær sammenstøt
Etter kampen ble TIK-trener Tommy Sandlin stoppet av en vakt da han skulle inn i garderoben. Sandlin visste ikke at forbundet hadde gitt beskjed om at ingen ledere skulle få være i nærheten da dommeren gikk av isen, og det hele endte nesten i et sammestøt.

TIKs markedssjef, Tommy Iversen, måtte gå imellom.

- Vakten gjorde bare jobben sin, og Tommy Sandlin var fortsatt irritert etter tapet i kampen. Han hadde derfor mye adrenalin i kroppen. Men det ser mer dramatisk ut enn det var, sier Iversen.

- Der ser mer dramatisk ut enn det var. Men forbundet kom med denne regelen fordi en skadet TIK-spiller skjelte ut dommeren etter en av de tidligere kampene, sier VIFs markedssjef, Jan Tore Kjær.

Avgjøres søndag?
Vålerenga vil nå avgjøre det hele på hjemmebane søndag.

- Vi ville helst avgjort det i dag vi, men vi føler at vi får betalt for at vi kjører med fire femmere og maler på. Det håper og tror vi at vi også får betalt for søndag, sier VIF-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere