Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for Furuseth Olsen

Syv dager før overgangsvinduet lukkes, er det stor interesse for Sverige beste høyreflanke, Petter Furuseth Olsen.

Den tidligere Brann-helten Peter Furuseth Olsen nyter gode dager i Sverige. Noen måneder før hans kontrakt med det svenske topplaget Hammarby går ut, er interessen rundt 28-åringen stor.

Og – Tønsberg-gutten holder alle muligheter åpne.

- Jeg har ikke lyst til å si for mye sånn rett før overgangsvinduet stenges, men kan bekrefte at det er mange klubber som har vist interesse for meg.

- Norske?

- Hovedsakelig fra Norge og Danmark, men også utenfor Norden, understreker Olsen.

Odd, Stabæk og VIF?
Hvilke klubber det dreier seg om, vil ikke flankespilleren ut med. Når TV 2 Nettavisen antyder Stabæk, Odd og Vålerenga, bare humrer han. Han ønsker ikke å brenne noen broer eller si ting som kan ødelegge hans fremtidige muligheter.

- Det er bare syv dager igjen til overgangsvinduet stenger og jeg vil være forsiktig med å si for mye nå, understreker Olsen, som heller ikke utelukker at han fortsetter i hovedstadsklubben hvor han har vært de siste to årene.

- Vi ligger i toppen, jeg spiller bra og jeg trives godt her, sier spilleren som gjorde det hyggelig å være Brann-supporter fra 2001 til 2003. Etter et kort opphold i Ørebro i begynnelsen av 2004, har han spilt i Hammarby siden september 2004.

- En meget hyggelig klubb, hvor jeg har utviklet meg mye under Anders Linderoths ledelse.

Top of the pops
Faktisk så mye, at han nå er i toppen av de fleste spillerbørser i landet.

- Jeg er Sveriges beste høyre flankespiller i et 442-system, sier Olsen, og viser til spillerbørser fra flere av landets aviser.

I Aftonbladet er han Hammarbys beste denne sesongen, og i den meget seriøse avisa Dagens Nyheter var han etter halvspilt sesong på det de så flott kalte «Halvsvenskans Lag».

Tross Sverige-suksessen har Furuseth Olsen ikke hørt noe fra landslagssjef Åge Hareide. Håp om landslagsspill har han likevel fortsatt.

- Jeg drømmer om landslaget, og har et mål om å komme med. Det eneste jeg kan gjøre, er å fortsette å spille god fotball, sier 28-åringen til TV 2 Nettavisen.

- Er det en ulempe å spille i Sverige?

- Jeg vet ikke, men det kan virke som om man i Sverige kjenner den norske serien dårlig, og vice versa.

Petter Furuseth Olsen sier han ikke vet om landlagstrener Åge Hareide har vært og sett ham i aksjon. Flankespilleren ønsker ikke å besvare vårt spørsmål om han mener han er god nok for det norske landslaget.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar