Totland kom til Tromsø fra OBOS-ligaen og Sogndal før denne sesongen. I nord har det så langt blitt 26 kamper i Eliteserien og flere imponerende prestasjoner under trener Gaute Helstrup.

I sommerens vindu ønsket Vålerenga å kjøpe løs høyrebacken. Oslo-klubben la inn flere bud, men alle fremstøtene ble avvist av Tromsø-ledelsen.

Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo reagerte den gang kraftig på det han mente var en uredelig håndtering av Tromsø.

- Den prosessen der er helt utrolig. Det er det mest amatørmessige vi har vært borti. Det er de som har kommet med spilleren og lagt den ut for salg. Både til agent og klubbene, til en pris. Vi tilfredsstilte prisen, men så var ikke det nok heller, uttalte Fagermo til Nettavisen.

Nå er det flere klubber på banen som ønsker seg Totland sine tjenester. Nettavisen får opplyst at Allsvenskan-klubben Norrköping tidligere i høst la inn et bud på 22-åringen. Budet skal ifølge opplysningene være på rundt seks millioner kroner.

Klubben er fremdeles i dialog med Tromsø og det er ventet at svenskene vil vende tilbake med et nytt og forbedret bud i løpet av kort tid.

Tromsøs team manager Lars Petter Andressen vil ikke bekrefte opplysningene, men sier at det er konkret interesse, inkludert bud, på to spillere.

Også Tromsø-keeper Jakob Karlstrøm kan være på vei bort fra klubben. Nettavisen har tidligere omtalt konkret interesse og bud fra Molde. Serietoeren er fremdeles sterkt interessert i å sikre seg Karlstrøm som erstatter for Andreas Linde som er på utgående kontrakt. Klubben har mottatt et nytt og forbedret bud fra Molde som Tromsø skal svare på i løpet av kort tid.

Nordlys og ITromsø skriver også at danske FC Nordsjælland er interessert i keeperen.

Lokalavisen Nordlys har tidligere omtalt interesse fra MLS for Totland. Inter Miami og Chicago Fire har begge vist konkret interesse for Totland som også har amerikansk pass, men ingen av klubbene skal etter det Nettavisen forstår ha kommet med tilfredsstillende bud.

Nå er det uansett nabolandet i øst at interessen for øyeblikket er sterkest etter at Norrköping har henvendt seg til Alfheim med et konkret bud.

Klubben trenes av tidligere Brann-trener Rikard Norling og ligger på en syvendeplass én serierunde før slutt i Sverige.