Stor norsk tennis-skalp

Jan Frode Andersen

Jan Frode Andersen Foto: Morten Holm/Scanpix

Jan Frode Andersen sikret seg årets største skalp da han slo Ecuadors Nicolas Lapentti (65 i verden) i natt. - Kanskje min største seier noensinne, sier Andersen.

22.04.04 13:14

Grus-sesongen har for alvor startet for nordmannen med den store Challenger-turneringen på Bermuda. Dermed blir resultatene også bedre.

I natt slo han Lapentti 4-6, 7-6 (7-4), 6-3.

- Det var en av mine beste kamper noensinne, og kanskje min største seier. Lapentti har vært helt oppe på 8. plass på ATP-rankingen og var i semifinalen i Australian Open for noen år siden, sa Andersen etter kampen.

2.000 så kampen
Selv om han tapte første sett, hadde han hele tiden sjanser mot Lapentti. Og det på et fullsatt stadion med over 2.000 mennesker til stede.

- Jeg var uheldig i første sett. Hadde mange breaksjanser, men klarte ikke å konvertere. På 4-5 spilte jeg et dårlig game, og han viste styrke på settballen, forklarer nordmannen.

- I andre sett hadde jeg også mange sjanser, men Lapentti fikk det første breaket og servet fantastisk. På 4-2 til ham i andre sett snudde imidlertid kampen, fortsetter han.

- Han hadde gameball til 5-2 i egen serve, men jeg klarte å breake ham. Det ble vendepunktet. Jeg spilte meget godt på de avgjørende ballene i settet, og serverte et serveess på settballen i tiebreaket.

Andersen brøt Lapentti tidlig i tredje sett, og holdt deretter unna til 6-3 i avgjørende sett.

Møter italiener
Italienske Martin Vassallo Arguello (114 på entry-rankingen) venter nå i kvartfinalen. De to har aldri møtt hverandre før.

Nordmannen, selv nummer 170 på rankingen, sa før avreise til Bermuda at den første kampen ville bli viktig. Overgangen fra hard court og kalde Norge til grus og varme Bermuda, kunne bli et problem. Han slo imidlertid tsjekkiske Tomas Zib i tre sett i første runde, og tar nå verdifulle poeng i forhold til rankingen sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag