Gå til sidens hovedinnhold

Stor opptur for Strømsgodset

Strømsgodset snudde kampen mot tabelljumbo Tromsø.

STRØMSGODSET - TROMSØ 3-1:

Det ble en etterlengtet opptur for Godset da laget vant 3-1 hjemme mot TIL søndag kveld.

Tromsø startet riktignok kampen best med scoring av Kent-Are Antonsen etter 23 minutter, men hjemmelaget slo raskt tilbake med en drømmescoring av Yacouba Sylla.

Etter pause scoret både Martin Rønning Ovenstad og Johan Hove for Godset som dermed stakk av med samtlige tre poeng.

Seieren gjør at Godset klatrer opp til en 11. plass i Eliteserien, mens Tromsø fortsatt sliter helt nederst på tabellen.

Tromsø tok ledelsen

Begge lagene hadde søndag kniven på strupen etter en svært skuffende start på årets sesong, og det så ut til at Tromsø kunne komme til å få en god opplevelse i solskinnet i Drammen.

Det var ikke mer en to minutter spilt før gjestene skapte kampens første sjanse da Runar Espejord mottok et innlegg foran mål. Tromsø-profilen forsøkte seg med en heading, men avslutningen gikk til side for mål.

Godset tok mer over kampen, men likevel var det TIL som scoret kampens første mål. Etter 22 minutter fikk gjestene en corner som Morten Gamst Pedersen slo inn foran mål. Ballen endte til slutt opp hos Antonsen som fikk ballen over målstreken.

Drømmetreff

Men jubelen hos bortefansen skulle ble kortvarig.

To minutter senere var man nemlig like langt på Marienlyst. Denne gangen var det hjemmelaget som fikk hjørnespark, men corneren fra Lars Vilsvik ble klarert av Tromsø-forsvaret. I returrommet ventet imidlertid Sylla som på halvsprettet banket til fra cirka 25 meter. Godset-spilleren fikk drømmetreff og kunne se ballen suse forbi Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet.

Begge lag skapte et par farligheter utover i omgangen, men da dommeren blåste av til pause var stillingen fortsatt 1-1 i Drammen.

Ovenstad scoret

Strømsgodset brukte ikke mer enn to minutter av andre omgang på å scoret lagets andre mål for kvelden. Stian Ringstad gjorde en glimrende jobb da han nærmest danset seg gjennom Tromsø-forsvaret før han serverte Ovenstad. Sistnevnte hadde ingen problemer med å sette inn 2-1 for Godset.

Tromsø presset på for utligningen utover i omgangen og Espejord burde ha gjort en bedre jobb da han ble spilt fri etter 65 minutter. Tromsø-spilleren vartet imidlertid opp med en elendig avslutning som gikk utenfor.

Strømsgodset hadde stort sett nok med å forsvare seg i store deler av andreomgangen, men ti minutter før slutt fikk Mustafa Abdellaoue en god sjanse på en kontring, men avslutningen til spissen gikk i stolpen.

Tromsø fortsatte å presse hjemmelaget, men lykkes ikke med å score. Presset fra gjestene gjorde også at Godset fikk muligheter på kontringer og på overtid banket 18 år gamle Hove inn 3-1. Det ble også sluttresultatet.

Kommentarer til denne saken