Stor Premier League-helg

Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Finn-Kelcey

Chelsea møter Arsenal i den ene av de to storkampene som sparker i gang 26. Premier League-runde. Les alt om helgens kamper.

20.02.04 20:08

TV 2 Nettavisen følger alle kampene i Premier League direkte, og leverer både kampreferater og spillerbørser. Følg kampene direkte her.

Ubeseirede Arsenal møter rikmannslaget Chelsea på Stamford Bridge 13.30. Forrige helg vant Arsenal 2-1 over Chelsea i FA-cupen, og de blåkledde er utvilsomt hevngjerrige.

Manchester United - Leeds United er den andre storkampen som starter 13.30. Ole Gunnar Solskjær sitter trolig på benken, og får trolig noen minutter mot slutten av oppgjøret.

16.00 spilles ytterligere fem matcher. Nordøst-debyet mellom Newcastle United og Middlesbrough samt lokaloppgjøret mellom Bolton og seiersskye Manchester City blir også spennende dueller.

Søndag møtes Aston Villa til bykamp mot Birmingham City.

Helgens kamper:
Manchester United - Leeds United
Leeds har ikke vunnet på Old Trafford siden 1981, og skal de gjøre det lørdag blir det uten Mark Viduka, som er utestengt av FIFA etter at han ikke møtte til landskamp i midtuka. På den annen side; Ruud van Nistelrooy har aldri scoret et ligamål mot Leeds.

Chelsea - Arsenal
Hjemmelaget er nærmest tvunget til å vinne, om de vil holde liv i drømmen om klubbens første ligagull siden 1955. Arsenal må klare seg uten Ray Parlour og Ashley Cole, men Thierry Henry er klar igjen.

Bolton Wanderers - Manchester City
Lokaloppgjøret på Reebok Stadium har fått oppmerksomhet i forkant, gjennom medias spekulasjoner om at Sam Allardyce vil ta over managerjobben i City dersom Kevin Keegan skulle få sparken.

Charlton Athletic - Blackburn Rovers
Hjemmelaget har tapt alle tre kamper de har spilt etter at de solgte Scott Parker til Chelsea.

Newcastle United - Middlesbrough
Boro er det store formlaget om man ser på alle klubbenes seks siste bortekamper. Seier over Manchester United og en plass i ligacupfinalen har heller ikke svekket selvtilliten. Newcastle kan få det tøft på St- James's Park denne lørdagen.

Southampton - Everton
Soton kan glede seg over at Claus Lundekvam returnerer fra sin strekkskade. Klubben er fortsatt managerløs, og ledes av Steve Wigley inntil videre. Forvent flere supporter-protester mot Glenn Hoddles kandidatur til jobben under denne kampen.

Wolverhampton Wanderers - Fulham
Henri Camara er tilbake fra afrikamesterskapet, og øker sjansen for at Steffen Iversen må starte denne kampen på innbytterplass. Et artig poeng i denne kampen, er at dommeren Howard Webb ifølge Sky Sports har dømt på Molineux fem ganger tidligere denne sesongen - og alle kampene har endt målløse.

Spilles søndag:
Aston Villa - Birmingham City
Tottenham Hotspur - Leicester City

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.