Gå til sidens hovedinnhold

- Stor sjanse for at hun tar seks gull

Marit Bjørgen satser på å gå alle seks distanser i OL.

SOTSJI (Nettavisen): Marit Bjørgen er uten tvil et av Norges store gullhåp i Sotsji-OL. Potensielt sett kan hun gå seks distanser, og ifølge TV2s langrennsekspert Odd Bjørn Hjelmeset, er sannsynligheten for at hun vinner samtlige renn stor.

- Ser man på resultatene kan hun selvsagt det. Jeg tror også hun har tenkt på det selv, men hun kommer til å få hard konkurranse. Sannsynligheten for at hun tar seks gull er stor, men da må hun holde seg frisk, sier Hjelmeset til Nettavisen.

Han tror 10-kilometeren og sprinten blir Bjørgens tøffeste utfordringer.

- Det skal bli spennende å se 10-kilometeren. Jeg tror både Therese Johaug og Justyna Kowalczyk blir harde å slå. På sprinten blir det en duell med Kikkan Randall. Også Flugstad Østberg kan utfordre Marit der, sier Hjelmeset.

- Har et håp
Torsdag møtte Bjørgen og de andre norske jentene som skal gå 15-kilometeren lørdag den norske pressen ved deltakerlandsbyen i Sotsji. Der fortalte Bjørgen at planen er å gå samtlige seks renn, men åpner for at det kan bli endringer.

- Jeg har et håp om å gå alle seks distansene. Det er utgangspunktet, så får vi se etter hvert om ting går bra. Jeg må først om fremst være i form for å gå alle distansene. Vi tar ett løp av gangen, sier Bjørgen.

- I utgangspunktet er det Egil (Kristiansen, landslagstrener red. anm.) som bestemmer hvor mange løp jeg går, men hvis jeg er god nok får jeg bestemme selv hva jeg vil gå, sier Bjørgen.

- Bedre generalprøve i år
Egil Kristiansen er også åpen for at Bjørgen får gå samtlige renn i OL.

- Planen er at Marit skal delta i alle seks rennene, men vi må se renn for renn. Det blir viktig å se an signalene, om hun er trøtt og sliten. Vi har prøvd å lære dem at de må være litt forutseende, og vi må ta dag for dag, sier Kristiansen til Nettavisen.

Men utgangspunktet for OL-suksess er godt.

- I fjor var hun i veldig god form under VM, og jeg vil tro hun er på samme nivå. Hun hadde en betydelig bedre generalprøve i år enn fjor. Jeg trur utgangspunkter er bedre, og hun har nok mer selvtillit inn i mesterskapet enn i fjor. Det er ikke noe godt å gå inn i et mesterskap og ha avbrutt et renn i Davos, uten i det hele tatt ha startet, fem dager før, påpeker Kristiansen.

Landslagstreneren tror også at Bjørgen har gode muligheter til å vinne det som kan vinnes, hvis hun velger å prøve seg.

- Hun er god nok til det. Hvis det hadde vært en uke mellom hver distanse, og det kun hadde dreid seg om enkeltdistanser, hadde hun vært favoritt til å vinne alle seks. Det er hun fortsatt, men vi må se an om hun skal gå alle seks, sier Kristiansen.

Bjørgen-interesse fra USA
Også utenlandsk presse var torsdag interessert i å høre om Marit Bjørgens OL-planer.

Den amerikanske rettighetsholderen NBC spurte blant annet Bjørgen om hun håper å passere Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen med antall OL-gull i løpet av de neste ukene.

Bjørndalen har før Sotsji-OL vunnet seks OL-gull, mens Dæhlie topper statistikken med åtte gullmedaljer.

Bjørgen har selv allerede tatt tre OL-gull, men er altså storfavoritt til å stikke av med flere medaljer de kommende ukene.

Likevel tenker hun ikke mye på statistikken.

- Jeg tenker ikke på Dæhlie og Bjørndalen, sier Bjørgen.

Lørdag braker OL virkelig løs for de norske langrennsjentene når de skal gå 15-kilometer med skibytte. Nettavisen er på plass i Sotsji og kommer tilbake med flere saker.

Her er siste nytt fra Nettavisens livedekning av OL i Sotsji:

HTML EMBED

    Kommentarer til denne saken