RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor terrorøvelse før London-OL

Foto: Scanpix/Pa Photos
Sist oppdatert:
2500 mennesker deltok i øvelsen.

London (NTB-AFP): Redningstjenestene i London innledet onsdag en to dager lang øvelse som skal vise om de er rede til å håndtere et eventuelt terrorangrep under sommer-OL.

2500 mennesker var involvert i øvelsen, som tok utgangspunkt i et terrorangrep mot undergrunnsbanen. Førstehjelpspersonell strømmet inn i den nedlagte Aldwych-stasjonen, som ble brukt til øvelsen.

Brannvesen, politi og ambulansetjenesten deltok alle bredt i øvelsen, der kommandolinjene helt fra toppen ble satt på prøve. Justisminister Theresa May og andre framtredende ministere tok del i øvelsen.

- Vi tar ingen sjanser og tester alle våre systemer både hos politiske myndigheter, OL-arrangøren og redningstjenestene. Vi vil være forberedt på alt, sa Londons borgermester Boris Johnson.

Det simulerte terrorangrepet hadde likhetstrekk med terrorbombene i London i 2005, som inntraff dagen etter at byen ble tildelt olympiske sommerleker. Da slo fire selvmordsbombere til i en koordinert aksjon mot tre t-banetog og en buss. Det kostet 52 mennesker livet og førte til flere enn 700 skadde.

Britisk etterretningstjeneste vurderer faren for internasjonal terrorisme i forbindelse med London-OL til 3 på en skala fra 1 til 5. Det regnes som et betydelig trusselnivå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere