*Nettavisen* Sport.

Stor uenighet blant Premier League-managere om City-dommen: - Ikke en bra dag for fotballen

IKKE FORNØYD: Mourinho forstår lite av den nye dommen til Manchester City.

IKKE FORNØYD: Mourinho forstår lite av den nye dommen til Manchester City. Foto: Tim Goode (AP)

Mandag fikk Manchester City kraftig redusert straffen mot seg angående brudd på Financial Fair Play. Nå uttaler topp-managere seg om saken.

14.07.20 17:56

Mandag kom avgjørelsen om at Manchester City likevel får spille Champions League de neste sesongene.

Samtidig fikk de redusert en bot, fra cirka 320 millioner kroner til omtrent 100 millioner kroner.

På pressekonferansene i forbindelse med den neste Premier League-runden, kommer José Mourinho, Jürgen Klopp og Mikel Arteta med sine meninger om saken.

Les også: Andy Robertson kritiserer VAR-bruken: - Klør meg i hodet

- Skammelig avgjørelse

En som sjelden sparer på ordene er Spurs-manager Mourinho.

- Det er en skammelig avgjørelse fordi dersom City ikke er skyldige i saken, ville de ikke ha blitt straffet med ti millioner euro. Hvis du ikke er skyldig ville du ikke hatt en bot. Hvis de er skyldige er det også en grusom avgjørelse, da burde du bli utestengt fra turneringen, sier portugiseren på sin pressekonferanse.

- Jeg veit ikke om Manchester City er skyldige eller ikke, men det er uansett en skammelig avgjørelse, sier han videre om den nye straffen på ti millioner euro.

Senere tirsdag var det Guardiola sin tur til å uttale seg om saken. Spanjolen slår i et intervju kraftig tilbake mot de andre Premier League-klubbene som gikk hardt ut mot Manchester City.

- Jeg vet at for de store klubbene som Liverpool, Manchester United og spesielt Arsenal er det ukomfortabelt å være i denne situasjonen, men de må må forstå at vi fortjener å være her. Vi ønsker å konkurrere med dem på banen og oppnå det de har gjort i fortiden, sier Guardiola på pressekonferansen før onsdagens kamp.

Vi fortjener å være sterkere år for år. Det er utrolige mennesker som jobber i denne klubben for at den skal bli bedre. Vi trenger ikke å be om tillatelse til å være her, vi fortjener det. Bare aksepter at vi ønsker å være med, men om de ikke er enige så bare lukk døra for våre sjefer. Ikke gå bak ryggen og snakk stygt om oss.

City-manageren fortsatte tiraden.

- Om vi ikke hadde gjort ting riktig de siste ti årene så hadde vi vært utestengt. Vi har ikke blitt straffet fordi vi har fulgt reglene til Financial Fair Play, reglene til UEFA og FIFA. Folk må forstå at vi er her nå. Jeg er utrolig glad for avgjørelsen som viser at alt folk sa om klubben var feil. Vi burde få en beklagelse, fortsetter han.

- Ikke en bra dag for fotballen

Klopp ser både lyst og mørkt på viten om straffen til rivalen.

- Personlig er jeg glad for at Manchester City kan spille i neste sesongs Premier League, fordi hvis de hadde hatt tolv kamper færre enn oss, ville ingen lag i ligaen hatt noen sjanse mot dem, forteller Liverpool-manageren.

- Jeg ønsker ingen vondt, men jeg synes ikke at det var en bra dag for fotballen. Financial Fair Play er en god idé, og det finnes for å beskytte lagene og turneringen. Klubbene må derfor forsikre seg om at pengene de bruker er fra riktige kilder.

Les også: Bournemouth-sjefen åpner for King-spill mot City

Arteta ikke i tvil

Da Arsenals manager ble spurt om mandagens hendelse, var han klar i sin sak.

- Det er ingen tvil om hva som skjedde. De fortjener fullt og helt å være i Champions League, fordi hva de har gjort på banen er udiskutabelt. Saken har blitt sett på av advokater og det har blitt bestemt at de ikke har gjort noe galt, forteller Arteta.

Videre sier spanjolen at gamleklubben fortjener å delta i Champions League for både det de gjør på banen, og det de gjør utenfor banen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag