*Nettavisen* Sport.

Storbæk vil bli større

Jarl André Storbæk vil begynne med ekstratreninger på Valle for å perfeksjonere innleggene sine.

07.06.07 08:40

ULLEVAAL (Nettavisen): Jarl André Storbæk (28) måtte vente til han var 26 før han debuterte på landslaget, og først da han ble 28 fikk han spille en «ordentlig» landskamp. Men etter fire strake landskamper – åtte totalt – begynner Vålerenga-backen å nærme seg en fast plass på høyresiden av det norske forsvaret.

Legger inn ekstratrening
Åge Hareide etterlyste mer offensivt spill fra sidebackene sine, og i Trysil-gutten har han fått nettopp det. Både mot Malta og mot Ungarn viste den tidligere HamKam-spilleren seg titt og ofte på motstanderens banehalvdel. Likevel ble det ikke ble noen målgivende pasninger i de to hjemmekampene, og nå vil høyrebacken perfeksjonere seg.

- Jeg trenger litt mer nøyaktighet i pasningen og innleggene, jeg har et knepp å gå på der.

- Nå kommer jeg til å bruke ekstra tid på Valle for å perfeksjonere dette.

Målet er soleklart: Storbæk vil etablere seg på landslaget. Og få vist seg frem.

- Det er en drøm å være på landslaget, samtidig er det godt utstillingsvindu, legger han til.

- Og det betyr at du har større planer og vil til en annen liga?

- Selvfølgelig er det en drøm. Samtidig blir jeg eldre for hver dag som går, så jeg har ikke all verdens tid på meg, innrømmer 28-åringen.

Skryter av utenlandsproffene
Storbæk var for øvrig svært imponert over hva hans utenlandskolleger presterte i hjemmekampen mot Ungarn. For tre av spillerne – Riise senior, Carew og Gamst Pedersen – var det siste dag på jobb på en lang tid, men det var det ingen som skulle tro, mener Vålerenga-backen.

- Det var ikke mye feriemodus på de gutta der, nei.

- De tilførte oss svært mye i dag, og det er sterkt så lite som de har spilt i det siste, skryter den norske høyrebacken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.