RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbæk gjentok historien

Sist oppdatert:
For andre gang i historien stakk Vålerenga av med full pott idet Tromsø invitererte til innvielsesfest på Alfheim.

TROMSØ – VÅLERENGA 0-1

ALFHEIM (TV 2 Nettavisen): Et historisk tilbakegløtt: 18. august 1987 er Tromsøs befolkning invitert på innvielsesfest på nye Alfheim stadion. Alt ligger til rette for en festkveld for historiebøkene når TIL tar imot Vålerenga. Men storfesten kræsjes – av Vålerengas Egil ”Snapper’n” Johansen, som scorer kampens eneste mål.

Den 16. juli 2006 innvies den nye kunstgressmatta på Alfheim – og atter en gang er det Vålerenga som gjester stadion. Historien gjentar seg selv – denne gangen er det Jarl André Storbæk som får æren av å punktere feststemninga på Alfheim, og sørger for at Vålerenga får kampens eneste mål og alle tre poengene.

Hadde full kontroll
Riktignok er det TILs Ole Martin Årst som først får nettkjenning, men han avblåses feilaktig for offside av dommer Terje Hauge.

– Jeg var ett hundre prosent sikker på at jeg hadde full kontroll på situasjonen, det viser jo TV-bildene tydelig, sier en tydelig skuffet Ole Martin Årst etter kampen.

– Det skjer for ofte at det førende laget dømmes for hardt. Når det kommer til Hauge og co.. Enhver slik situasjon er for dårlig, og jeg håper de er voksne nok til å se det, mener Årst bestemt.

Og mener det blir tøft å gå til pause med en slikt slag i trynet rett før hvilen.

– Å starte andre omgang med ett måls ledelse ville gitt både oss og publikum en ekstra boost, men i stedet ble vi oppjaget. Det er ikke gitt at resultatet ville vært annerledes om målet hadde blitt tellende, men det er likevel surt, mener Årst.

Bøyer seg
Dommer Terje Hauge selv mener at det hender at mål blir feilaktig annullert.

– Ballen blir spilt opp mot Årst, og assistentdommeren kommer opp med flagget. Jeg så flagget litt sent fordi jeg var opptatt av å følge med på situasjonen foran meg, men blåste da jeg så flagget, sier han.

Da Hauge kom ut fra garderoben etter kampen hadde han enda ikke fått sett TV-bildene, men hadde mottatt en rekke tekstmeldinger som fortalte at bildene viste at situasjonen var feilaktig avblåst.

– Jeg har enda ikke sett TV-bildene, men dersom de viser at det ikke var offside, er det selvsagt beklagelig. Da må vi bøye oss og innrømme at vi har tatt feil. Men slik er det i fotball, noen ganger kan man dømme feil, sier han, og deler ansvaret med sine assistentdommere.

– Min assistentdommer har ti års erfaring og vet hva han gjør. Å se offsidesituasjoner er assistentdommernes hovedansvar. Som hoveddommer er det umulig for meg å avgjøre alle offsidesituasjonene, sier Hauge.

Krampa tok dem
Vålerengas trener Kjetil Rekdal var langt mer positiv etter kampen.

– Det er alltid vanskelig å vinne på Alfheim, men nå har vi gjort det to år på rad. Vi vant 1-0 med minst mulig margin. Det er noe vi er fornøyde med, selv om vi kan forbedre både spillet og innsatsen vår, mener Rekdal.

På den nye matta opplevde Vålerenga at to av spillerne spilte til krampa tok dem.

– Det er litt uvanlig. Morten (Berre) har fått krampe før, mens Thomas (Holm) aldri har hatt det. Men Thomas jobber hardt, og det er mulig derfor han får krampe. Jeg vil langt heller ha folk som går ut med krampe enn folk som har krefter igjen, konstaterer Rekdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere