Gå til sidens hovedinnhold

Store forandringer i Italias suksessmannskap

Direkte:

Trenerprofilen gjør en rekke bytter før møtet med landslaget han sammenligner med Stoke.

ITALIA - WALES
(følg kampen nederst i artikkelen)

Foran den avsluttende gruppespillkampen mot Wales har Italia imponerende 29 kamper på rad uten tap. Under landslagssjef Roberto Mancinis ledelse har «Gli azzurri», de asurblå, heller ikke sluppet inn et eneste mål på ti kamper.

Likevel blir det en rekke endringer på laget til Mancini i oppgjøret som avgjør gruppeseieren i EMs gruppe A.

Les også: Fernandes slaktes av ekspert: - Noen er nødt til å fortelle ham det

Den tidligere Manchester City- og Inter-treneren lar statistikk være statistikk når han sender et helt annet lag på banen enn dem som har beseiret både Tyrkia og Sveits med 3-0 tidligere i mesterskapet.

Italia er trygt kvalifisert for åttedelsfinalene etter de to overbevisende triumfene.

Mancini bekreftet allerede lørdag at Marco Verratti får sin første EM-kamp fra start søndag kveld. Paris Saint-Germain-profilen har slitt med en kneskade i oppstartfasen Det har også vært klart at midtstopper Giorgio Chiellini mister Wales-kampen på grunn av en muskelskade.

- Dette blir vår tredje kamp, og vi ville rokert på laget uansett om dette var en kamp vi måtte vinne eller ikke. En kamp nummer tre på ti dager i 30 graders varme, da trenger du friske bein der ute, uttaler Mancini, ifølge Reuters.

- Marco Verratti trenger spilletid. Fram til i dag, og etter så mange dager med opptrening, er han helt fin nå.

TV-kanalen Rai Sport rapporterte lørdag kveld at det ble testet ut sju nye spillere i førsteelleveren på treningsfeltet.

Med fasit i hånd søndag er det faktisk hele åtte spillere settes inn på laget fra start sammenlignet med elleveren som begynte kampen mot Sveits.

Bare keeper Gianluigi Donnarumma, midtstopper Leonardo Bonucci og midtbaneanker Jorginho er igjen i oppstillingen.

Les også: United-stjernen brøt sammen da han fikk spørsmål om familien

Wales og landslagssjef Robert Page stiller med tilnærmet toppet mannskap i på Olympiastadion i Roma. Det betyr Gareth Bale og Daniel James i angrepet, men denne gangen uten den tidligere Viking-spilleren Kieffer Moore som midtspiss.

Mancini mener waliserne har klare likhetstrekk med et klubblag han ofte opplevde tøffe kamper mot som Manchester City-manager i perioden 2009-2013.

- Stoke hadde en veldig tøff spillestil. De var et veldig hard nøtt å knekke. Dette blir en veldig vanskelig kamp, om vi ser fysisk på det, fordi de er et veldig kraftfullt lag som Stoke, men de er også veldig tekniske, mener Italias landslagssjef.