Gå til sidens hovedinnhold

Store Klitschko gjør comeback

Som om konkurrentene ikke har nok med å hamle opp med lillebror Klitschko – nå kommer storebror tilbake også.

Vitali Klitschko skapte kaos i tungvektklassen da han la opp som ubeseiret WBC-mester i 2005. Vektklassen mistet da sin uoffisielle verdensmester og ingen av de andre tittelholderne hadde noe mer å fare med enn den neste når det gjaldt å bli utpekt som en rettmessig arvtager.

Siden den gang har ting stabilisert seg blant de store gutta og i dag anses lillebror Wladimir for å være klassens "topdog". Men nå må IBF-mesteren belage seg på å få tøff konkurranse fra den gamle kongen.

Skadeforfulgt
Det var skader, ikke mangel på motivasjon, som førte til at Vitali Klitschko bestemte seg for å trekke seg ut av boksesporten for to år siden. 36-åringen hadde da slitt med kneskader og ryggsmerter i lengre tid og følte av kroppen ikke lenger tålte belastningen den ble utsatt for under trening og kamp.

Nå hevder eks-mesteren imidlertid at kroppen hans har hatt godt av en lengre hvileperiode og at plagene som gjorde livet surt tidligere ikke lenger er en faktor. Dermed har sulten meldt seg igjen og første smakebit på den gamle profflivet finner sted i Tyskland den 22. september.

- Jeg er veldig ivrig etter å bokse igjen, men tenker bare en kamp av gangen, sier ukraineren til ESPN.

Tar politiker-pause
I perioden etter boksekarrieren gjorde Klitschko et forsøk innen politikk. Som støttespiller til Ukrarainas president, Viktor Yushchenko, lanserte han seg som kandidat under fjorårets ordførervalg i Kiev. Eks-mesteren mottok 22 % av stemmene ved valget, men måtte se seg forbigått av nåværende ordfører Leonid Tjernovetsky.

Mens bokse-combacket har høyeste prioritet for øyeblikket, utelukker ikke tungvekteren at han vil fortsette sin politiske karriere på senere tidspunkt.

Velger tøff motstander
Bokseren som skal forsøke å torpedere comebacket til Klitschko er den tidligere topprangerte Jameel McCline fra New York. Amerikaneren burde være et kjent navn for mange nordmenn – han hadde russiske Nikolai Valuev på tynn is inntil kneskålen ga etter i tredje runde av det TV 2 sendte titteloppgjøret i januar. En lettet Valuev beholdt da WBA-tittelen sin med en teknisk knockout seier.

Fire måneder og en vellykket kneoperasjon etter monstermøtet mot Valuev har McCline selv funnet tilbake til sulten og selvsikkerheten:

- Kneet mitt er perfekt og jeg er klar for å møte Vitali Klitschko. Jeg klarer ikke se for meg at han skulle ha noen mulighet til å vinne kampen vår, sier den 120 kilo tunge bamsen fra Harlem.

Seierherren i møtet mellom Klitschko og McCline vil etter alt å dømme være svært nære en tittelkamp.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka