Gå til sidens hovedinnhold

Store kutt i Vålerenga

Vålerenga mangler 15 millioner på 2013-budsjettet. Nå må både spillere og ledere ned i lønn før 2014-sesongen.

VALLE: Etter det dittOslo.no kjenner til, har Vålerengas spillere og ledere sittet i flere møter på Valle torsdag. Møtet skal ha dreid seg om Vålerengas alvorlige økonomiske situasjon.

Torsdag ettermiddag bekrefter Vålerenga at klubben må gjøre grep på grunn av den dårlige økonomien. Klubben selv beskriver likviditetssituasjonen for november og desember som «meget anstrengt».

– Det er ført en god dialog med de tillitsvalgte i klubb og aksjeselskapet, samt med spillerutvalget. Kutt i lønns- og personalkostnadene for 2014 vil bli gjennomført, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i en pressemelding.

Allerede i juli kom det fram at Vålerenga slet økonomisk. Den gang ville klubben forsøke å skjerme a-laget. Men nå kuttes det også hos eliteseriespillerne.

Må endre satsingen

Kuttene i den sportslige satsingen betyr at Vålerenga må endre kurs. Fremover må klubben satse mer på egne talenter. Trener Kjetil Rekdal tror ikke det er noen krise.

– Vi gjorde det i 2003-2004, og det endte med gull i 2005, så dette er ikke nødvendigvis negativt for oss. Vi må bygge opp et langsiktig fundament der Vålerenga Fotball skal ha som mål å ha rundt 10 landslagsspillere på A-, U23- og U21-landslagene, sier Rekdal.

Vålerenga varsler samtidig at fire-fem unggutter fra egen stall trolig vil bli tatt opp i a-lagsstallen allerede i 2014.

Kjetil Rekdal snakket mye om Vålerengas økonomi og framtid da han besøkte dittOslos talkshow Bohemen Live nylig. Se diskusjonen her!

Svikt over hele linja

Vålerenga har hatt et snitt på 9.917 tilskuere på hjemmekampene i år. Med 9,5 millioner i publikumsinntekter, var klubben langt unna å nå publikumsbudsjettet på 13,8 millioner. I tillegg har klubben spilt uten generalsponsor i jubileumssesongen.

Den totale inntektssvikten er på 15 millioner kroner, og den berører både topp og bredde i klubben. Dermed må hele klubben også ta sin del av kuttene.

– Selv om den største økonomiske utfordringen er knyttet til toppfotballen, må alle deler av klubben være med på nedskjæringer i 2014, sier Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen.

Flere kutt allerede

Det er ingen nyhet at det er trange tider i Vålerenga. Klubben har allerede kuttet aktivitetskostnader på rundt ti millioner kroner for 2014. Rundt ti millioner til må kuttes før neste års budsjett legges fram.

Det vil være et budsjett med lavere spillerlønninger, for å forsvare lavere tilskuer- og sponsorinntekter.

– Vi gjør ikke dette fordi vi har mistet troen på vårt eget produkt, men vi gjør dette fordi vi må lage et realistisk budsjett, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball.

Les også: Seks spillere i Vålerenga tjente over en million i 2012

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer