RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Store penger på gang

Sist oppdatert:
Svimlende 38 millioner venter en alenevinner på Bjerke på lørdag, og i en krevende rebus tror vi på tet fra start til mål for våre to bankere for dagen. Sjekk våre V75-tips her.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Vi tror på formsterke trøndere og Aston Villa
Oddstips 2: Vi tror på Malaga
Tippetips: Vidåpent i Fredrikstad
Premier League: Oversikt over skader og karantener

Dagen før finalene av Kriteriet og Derby skal kjøres har vi en svært spennende lørdag å se frem til på landets hovedbane, og vanskelighetsgraden på V75-løpene denne gangen er høy. Vi synes at det lukter store penger lang vei, og i jakten på syv rette støtter vi oss til to bankere.

Klikk her for å se våre V75-forslag til Bjerke

Hovedoppslaget ved denne anledningen er Karsten Buers Æresløp for våre beste varmblodshester hvor vinneren kan kvittere ut 100.000 kroner, og i tillegg har vi et veldig fint langløp for kaldblodshester med en tilsvarende sum til vinneren å se frem til.

Vi tror på tet og slutt
Ja, i et flott hoppeløp for 3-årige varmblodshester i den andre avdelingen har vi i grunnen ståltro på at 1 Gazzas Image leder rundt om, og ved suksess bokfører i så fall den svært lovende hoppa årets andre triumf. Kunne ikke svare ut startkjappe Adonai i den siste starten, men kusk Gunnar Austevoll var ikke i nærheten av å fyre av Tovengen-traveren den gangen (kjørte bare stille og rolig for å få rygg leder).

Trolig lært mye av det siste løpet, og selv om 6 Fricky er kjapp i vei (de øvrige konkurrentene skal hun ha stålkontroll på ned startsiden), tror vi ikke hun henter en lengde på vår første banker for dagen fra et spor litt vel langt ute.

Vel i tet kan vi så ikke helt se for oss hvem som skal slå Gazza Degato-datteren, og vi synes dette ligner en klink vinner. Gikk relativt pigg i mål etter sen luke til slutt ved tredjeplassen på 17.5 full vei i den siste starten (og hun så helt lysende ut), og med en forventet lav 16-tid inne over aktuell distanse har vi vondt for å se at hun taper dette løpet.

Ytterst bak startbilens vinger står 8 Tirn`a Noir, og med Oddmund Wallevik i sulkyen synes vi at det ser tungt ut med tanke på seier. Strålende form (dog ikke vunnet løp så langt i karrieren, og vi tror ikke hun gjør det nå heller), men det blir etter alt å dømme et strevsomt opplegg underveis ved denne anledningen.

Vår rangering V75-2: A: 1 B: 8-4-10-9-12-11 C: 6-7-5-2-3

Aldri sett ham bedre
Nei, selv om det ble galopp for 2 Torpa J. også i den siste starten har undertegnede knapt sett 4-åringen bedre enn ved den anledningen, og med kun to hester på strek i V75-5, tror vi på feilfri avgang. Varmet som en rund million foran en kvalifisering til Derby i den siste starten, men i selve løpet hadde Moe Odin-sønnen litt utur. Det ble posisjonsproblemer inn mot den siste svingen, og når kusken flyttet ut hesten flere spor på kort tid endte det med galopp.

Gikk et gnistrende oppløp etter den fadesen (og hesten så lysende fin ut), og på lørdag tror vi at konkurrentene må se langt etter ryggen til kusk Åsbjørn Tengsareid til slutt. Vunnet hele syv av ti løp denne sesongen, og vi tror at vår andre banker for dagen er kapabel til å kunne gå en lav 27-tid over aktuell distanse i en feilfri utgave. Da spør han i så fall ingen om seieren, og vi tror på et feilfritt løp denne gangen.

Vår rangering V75-5: A: 2 B: 7-6-1-3-11-10 C: 5-4-8 D: 9

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark sist lørdag og kr 97 025 innspilt

V75-1, 3140 meter voltestart
Et herlig langløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange. Relativt klar favoritt blir 4 Fetter`n T.G. etter at 5-åringen vant et stayerløp på fine 26.2 i Drammen i den siste starten (dog noe turbetont all den tid Stiv Kuling galopperte vekk en sikker seier), men noen klink vinner tror vi ikke at dette er snakk om (slett ikke lett å rade opp i denne klassen).

Vi får si som Ole J. Solberg sier: Det kan gå, men det behøver ikke å gå. Støter på svært tøffe konkurrenter, og når løpet ikke teller mange deltagerne (11) kommer trolig hestene fra lengste tillegget lett til det.

Vi garderer således på samtlige spilleforslag, og hyperspennende med sine 17 % på kryssene mener vi at 11 Føynland Kongen er (og vi krysser på alle bonger). Ikke helt som best ved fjerdeplassen på 26.1 i det siste stayerløpet (slet med litt halsproblemer), men 5-åringen var nærmest lett joggende ved triumfen på 25.0 full vei forut for den starten.

Får trolig en pangstart fra første omvendt i volten fra 40 meter tillegg, og vi ser ikke helt bort i fra at alltid offensive Geir Flåten dundrer til tet ut på den første langsiden. Kunne ikke hente 20 meter på favoritten i den siste starten på karusellen i Drammen, men på landets hovedbane kan det fort gå.

To kanonløp nå på slutten har 7 Pedrus gått (solid avslutning til sølv på 26.3 full vei i den siste starten), og Bokli Eld-sønnen takler dagens lange distanse utmerket (litt for lite spilt med sine 9 %). I følge Jan O. Persson skal 2 B.W. Gulliver (vant et løp på 26.8 over aktuell distanse i den siste starten) være best av de to svenske gjestene, og da krysser vi på våre to største spilleforslag. På vårt store system får vi også plass til duoen 5 Haga Kungen og 6 Tuxi Titan, men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering V75-1: A: 4 B: 11-7-2-5-6 C: 10-9-3-8-1

V75-3, 2100 meter autostart
Et flott 3-årsløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut på forhånd. Innledet karrieren veldig lovende med to strake triumfer har 7 Bogle Superb gjort, og 3-åringen har nok en solid rekordforbedring inne (som best gått 18.1 full vei). Nå skal det dog sies at seierne har kommet i svært billige omgivelser, og når Ganymede-sønnen ikke er noen kløpper fra start (blir da etter alt å dømme et litt strevsomt opplegg underveis), kan vi ikke strekke oss lenger enn til å si at det er snakk om en naturlig utgang på vårt store system.

Mot klart skjerpet motstand tyr vi således til garderinger på samtlige spilleforslag, og superspennende på kryssene med sine lusne 7 % synes vi at 10 Chief Photo er. Manglet rom til slutt i finalen av Märtha-løpet på Biri i den nest siste starten (uplassert på 15.0 full vei), og etter litt pause i den siste starten fullførte 3-åringen flott til fjerde på 17.6 full vei fra utvendig posisjon underveis. Løp i kroppen har normalt gjort veldig godt, og det bør ligge an til en fin reise denne gangen.

Det vrimler av outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge 1 Sgt. Pepper (vært litt stang ut fra vanskelige utgangsposisjoner nå på slutten, men det kan fort bli riktig fra et fint spor denne gangen), 2 Brickbybrick (fin type dette, og Lindy Lane-sønnen er trolig kraftig forbedret med løp i kroppen etter lang pause), 3 Yankee`s Photo (under utvikling, og Sagholen-traveren kjemper stadig i fremste rekke), 4 Beak`s Mr. Toby (tøffing dette, og 14-prosenteren i spillet er nok moden for å kunne gå en lav 16-tid over aktuell distanse), 5 Magnetic Fightline (hoppet seg vekk i teten i den siste starten, og da er han ikke lett å vurdere denne gangen) og 9 Rock On Line (ikke helt stabil, men i en feilfri utgave kjemper trolig Rite On Line-sønnen i fremste rekke).

Vår rangering V75-3: A: 7 B: 10-2-4-9-3-1-5 C: 8-11-6-12

Annonse: Øivind Grøstad fikk en telefon torsdag og serverer en 12-oddser i V75-3 på Bjerke lørdag

V75-4, 1640 meter voltestart
Vi har nok et åpent løp å se frem til i den fjerde avdelingen hvor femten kaldblodshopper skal i aksjon, og vi anbefaler bred gardering. Etter at 2 Øyseira gikk et flott løp til femte på 29.9 full vei i en kvalifisering til Derby for hoppene i den siste starten blir hun tung favoritt med sine 68 % denne gangen, men dagens korte distanse tror vi ikke er noen fordel for 4-årshoppa.

Var tidligere veldig usikker ned startsiden (og da tror vi galoppfaren øker betraktelig på en kjapp sprint denne gangen), og noe mer enn en naturlig utgang på vårt store system er ikke Åsajerven-datteren snakk om. Selvsagt seiersaktuell i en feilfri utgave, men vi er som sagt litt skeptiske.

Vi tyr således til garderinger på samtlige spilleforslag, og begge de to øvrige hestene fra strek skal være tidlig aktuelle. Vi snakker da om duoen 1 Alm Inger og 3 H.B. Lykkesvarta, og felles for dem begge er at de trolig er moden for å kunne senke sine rekorder betraktelig. Det ble en ulykksalig galopp til slutt for førstnevnte i den siste starten, og da var det trolig sølvet som gikk fløyten. Champion Eirik Høitomt prikker som vanlig starten perfekt, og det er slett ikke utenkelig at 4-årshoppa leder rundt om.

Sistnevnte har gått en 29-tid i en lokalkjøring, og Järvsöfaks-datteren innehar veldig fine fartsressurser. Vant direkte etter lang pause i årsdebuten, og 12-prosenteren i spillet kan fort gjenta den bedriften på lørdag.

Veldig fin form er det på 4 Seile Perla, og vi tror at dagens korte distanse er til fordel for 5-årshoppa. Gått veldig fine løp til hhv seier og fjerde på 29-tallet full vei nå på slutten, og vi tror at Lome Kongen-datteren kjemper i fremste rekke til slutt. Fra lengste tillegget jakter en formtoppet 13 Siv Sprintå årets andre triumf, og vi ser ikke helt bort i fra at Skrugstad-traveren runder samtlige. Kanonform der i gården, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering V75-4: A: 2 B: 1-3-4-13 C: 9-6-7-8-12-11-5-10-14-15

V75-6, 2100 meter autostart
Et av dagens høydepunkter venter oss i den sjette avdelingen hvor varmblodseliten braker sammen i Karsten Buers Æresløp, og vi finner tre hete vinnerkandidater. Vi likte veldig godt 10 Garland Kronos i debuten for svært dyktige Per O. Midtfjeld ved tredjeplassen på 15.4 over en sprint i sølehavet på Biri i den siste starten, og med løp i kroppen etter litt pause skal 8-åringen være seiersaktuell denne gangen.

Avsluttet som en vind fra køen i den siste starten, og som best har Viking Kronos-sønnen gått 11.6 over aktuell distanse (tredje i det løpet). Dette til info til de som tror at dette er snakk om en rendyrket sprinter, og hesten er jo da også herdet i veldig tøffe omgivelser. Fine rygger fra start bør borge for en fin reise underveis ved denne anledningen, og vi synes at hesten er superspennende på kryssene med sine 22 % Vi banker på det minste forslaget, og setter da også et DD-spill til flotte odds.

Det kan ligge an til at 4 Mysterious sitter i føringen ut av den første svingen, og vi kan i så fall ikke tenke oss annet enn at kusk Hans Chr. Holm vil prøve å sitte foran med 6-åringen denne gangen. Skal da være seiersaktuell fra tet, og etter den sterke innsatsen til sølv på 13.8 full vei fra utvendig posisjon i den nest siste starten (kun Yarrah Boko som ble for god), ja så bør Frome Above-sønnen vurderes tidlig på lørdag.

Vi banket 8 Tinita Love med hell ved triumfen på 15.0 over en sprint på Biri i den siste starten (sto da også helt nydelig til i det løpet), men denne gangen værer vi favorittfall. Det kan ligge an til et tøft opplegg underveis på lørdag fra et vrient spor, og da har Super News-datteren tidligere vist seg å være sårbar. Selvsagt seiersaktuell med klaff på løpet, men vi synes at Hoppestad-traveren blir vel hardt betrodd med sine 70 % denne gangen (vi tror ikke hun vinner dette løpet fra ”dødens”).

Vår rangering V75-6: A: 10 B: 4-8 C: 12-9-5-2-1-6-3 D: 7-11

V75-7, 2140 meter voltestart
Et flott varmblodsløp avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange (fire hester hever seg dog litt over mengden). Best på kapasitet er trolig 15 Out Of Nowhere, men formen er litt usikker etter litt pause. Hoppet seg vekk på en upassende kort distanse i den siste starten, men leverte en flott innsats til sølv på 15.9 over stayerdistansen bak gode Year One forut for den starten. Står litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg, men med litt flyt på veien bør 5-åringen kjempe om seieren.

Det er intet å utsette på formen til 12 Shaman Star M., og 5-åringen er litt for lite spilt med sine 15 % denne gangen. Springsporet på 20 meter tillegg bør borge for en god start, og etter flere sterke innsatser nå på slutten kan det være slik at Dahir De Prelong-sønnen tar en fortjent seier ved denne anledningen (avsluttet strålende til tredje på 14.4 under krevende forhold i den siste starten).

To kapasitetshester er 7 Nimbus Vang og 14 Anthony Boko snakk om (de to har vunnet tretten løp til sammen i år, og det sier sitt), men stabile er ingen av dem. Førstnevnte hoppet vekk en mulig seier i den nest siste starten (og hadde da lett hentet 20 meter på 2 Fighting Superb), mens det ble sølv på 14.3 over en sprint i den siste starten). Sistnevnte rotet fælt før det ble en V75-triumf på 14.1 i den siste starten, og dersom aksjonen stemmer på lørdag er Hamre-traveren seiersaktuell på ny.

Vår rangering V75-7: A: 15 B: 12-7-14 C: 2-13-11-1-8-9-10-3-5-6-4

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 160, 480, 960 og 2682 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere