Storebror Bø viser hvor skapet skal stå

Foto: Johansen, Carina

Tarjei Bø har blitt kraftig utfordret av lillebror Johannes denne sesongen. Lørdag er det OL-sprint, og nå viser storebror seg fram.

08.02.14 13:32

Sportspills øvrige meny lørdag:
Tipping:Lett match for Chelsea
Odds:Robinhos elendige statistikk
Odds:Sunderland fosser videre
OL:Storebror Bø banker lillebror
V75:- Ja, jeg slipper teten

Interessen for oddsspill på vinteridretter har økt kraftig de siste årene, og under OL i Sotsji har Nettavisen som mål å levere markedets beste tipsforslag for leserne.

Klikk her for å se oddsene på samtlige dueller fra lørdagens 10 km (velg skiskyting)

I perioden 7. til 23. februar kommer derfor undertegnede å la travet "seile sin egen sjø" for å kunne konsentrere seg fullt og helt om å gi leserne gode spillobjekter fra Sotsji.

De olympiske vinterlekene avla sin åpningsseremoni fredag kveld, og lørdag er det endelig dags for at de aktive skal få vise seg frem. Vi har selvsagt ikke glemt at OL tjuvstartet med noen kvalifiseringer i både slopestyle og kunstløp torsdag, men lørdag skal de første gullmedaljene deles ut.

Norske medaljesjanser
Lørdag er det to virkelige kremøvelser for oss nordmenn. 15 km Skiathlon for kvinner og 10 km sprint skiskyting for gutta må og skal bety norske medaljer, ihvertfall for jentene.

Dessverre er det svært lite fristende oddsobjekter å finne til jentenes Skiathlon, og der får det holde at vi heier frem det første norske gullet. Betydelig mer interessant er skiskytingen som starter kl 15.30.

Bø versus Bø
Norsk Tipping tilbyr 11 dueller i herrenes sprintøvelse lørdag og for Norge er det Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø som skal forsvare nasjonens ære. Det er alltid vrient med åpningsøvelser i et vinter-OL, men vi går på storebro Bø i duell med lillebro Bø.

Tarjei med tre gull
Tarjei Bø har variert stort denne sesongen etter å ha fått mye av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom og skader, men toppnivået til Tarjei er det får som lurer på. Også foran fjorårets VM i skiskyting var det usikkerhet rundt Tarjei. Men han tok gull allerede på åpningsdistansen som var mixed stafett. To dager senere var det klart for 10 sprint, men tre bom sendte Tarjei ned på 21. plass sammenlagt. Senere i mesterskapet tok Tarjei individuelt gull på fellesstarten og på herrestafetten.

Lillebror Johannes har tatt steget opp til de store gutta denne sesongen og fikk da også sin første verdenscupseier i Annecy-Le Grand Bornand like før jul. Da var dog ikke alle de beste med, men en verdenscupseier er en verdenscupseier og distansen var nettopp 10 km sprint.

Heit i toppen
Tarjei Bø har godt med mesterskapserfaring og tok altså tre gull i fjorårets VM. Noe sier meg at han er i perfekt skikk før dette mesterskapet og lillebror Johannes kan lett bli heit i en slik sammenheng.

Jeg setter pengene på Tarjei og får 1,67 i odds dersom Tarjei er foran Johannes i mål. Norsk Tipping er heldigvis raus med singelspillene under skiskytterduellene lørdag, og i samtlige seks dueller som involverer en nordmann er singelspill tilgjengelig.

Spilleforslag 10 km skiskyting menn lørdag (spillestopp kl 15.25)
Tarjei Bø - Johannes Thingnes Bø 1,67 1,87
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.