RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Storhamar avgjorde i undertall

Sist oppdatert:
Rosenborg rotet vekk seieren.

Trondheim (NTB): Rosenborg ledet med to mål tidlig, men klarte ikke å benytte sine mange overtallsspill til å punktere kampen mot Storhamar i eliteserien ishockey tirsdag.

Gjestene fra Hamar var faktisk ikke snauere enn at de avgjorde til egen fordel med en spiller mindre på isen i Leangen Arena.

Eirik Børresens 4-3-mål midtveis i tredje periode sørget for seier.

Foranledningen til målet var omdiskutert. Rosenborg hadde etablert sitt overtallsspill i Storhamars sone da Børresen stjal pucken fra vertene. Hjemmelaget mente gultrøyene skulle hatt en ny utvisning for holding i samme situasjon.

– Jeg mener det var utvisning i situasjonen før, sa Rosenborgs Dag Morten Wehn i intervju med TV 2 etter kampslutt. Trønderen med fortid i Sparta og Stjernen, ble selv sittende ti minutter i utvisningsboksen for dårlig oppførsel etter scoringen som avgjorde kampen.

Skuffet i overtall
Men Wehn var også kritisk til eget lag.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde etter at vi fikk 2-0. Vi pleier å være flinke til å være gjerrige bakover når vi leder, sa 26-åringen.

– Vi har slitt i overtallsspillet hele sesongen. Det har en tendens til å bli mye blokkerte skudd fra backene våre. Vi foran ikke er flinke nok foran målet.

Rosenborg-spilleren slo også fast at laget nå kan glemme å ta igjen Storhamar etter hjemmetapet for tabellnaboen. Nå skiller det 18 poeng fra de sjetteplasserte hedmarkingene og ned til Wayde Bucsis' mannskap på plass nummer sju.

Roet ned
Storhamar-trener Michael Smithurst fikk full klaff med timeouten han tok bare sekunder før bortelaget scoret sitt førte mål. Den tidligere landslagsbacken avviste at han kom med en trylleformel til spillerne sine for å snu kampbildet.

– Det er alltid tøft å komme til Leangen, og de kunne fort ha vunnet denne kampen. På timeouten var det bare snakk om å få roet ned gutta, sa Smithurst til TV 2.

To mål av Joakim Erbe ga Rosenborg 2-0 etter åtte minutters spill, men Joakim Jensen reduserte kjapt. André Bjørge Paulsen utlignet så for Storhamar.

I midtperioden tok Storhamar først ledelsen etter en fulltreffer fra Christian Remo Nicolaisen. Dag Morten Wehn ordnet så 3-3, men Dragons og Børresen røsket likevel med seg alle tre poengene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere