Bruken av Andreas Gröndahl i kampene mot Stavanger, Frisk og Stjernen viste seg i ettertid å være ulovlig, ettersom Gröndahl ikke var spilleberettiget i disse kampene.

Reaksjonen fra Norges Ishockeyforbund er forholdsvis hard: Storhamar trekkes fem poeng.

Årsaken til at den trekkes nettopp fem poeng, er at dette er identisk med poengsankingen i de tre nevnte matchene. I tillegg blir det sannsynligvis en bot på 1500 kroner per kamp, totalt 4500 kroner, melder Storhamars nettside.

- Dette er et resultat av menneskelig svikt i administrasjonen i Storhamar Dragons, og fryktelig kjedelig. Vi har ingen å skylde på og burde selvfølgelig ha oppdaget dette ved sluttføring av spillerberettigelsen, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.

Storhamar ligger på sjuendeplass i Getligaen, og vil beholde plassen selv om poengsummen reduseres fra 30 til 25 poeng. Manglerud Star, som ligger på åttendeplassen, har nemlig 22 poeng. Frisk Asker får ifølge Dragons.no de tre poengene som Storhamar opprinnelig vant, og rykker opp til 17 poeng, mens Stavanger får to ekstra poeng, passerer Lillehammer og overtar tredjeplassen.

- Styre, trenerteam og spillergruppe er varslet om situasjonen. Dette er selvfølgelig veldig kjedelig og beklagelig overfor dem, sier Bøe Andersen.

Nettavisen har foreløpig ikke fått bekreftet at Storhamar trekkes fem poeng, og at Frisk Asker og Stavanger tildeles henholdsvis tre og to poeng.