*Nettavisen* Sport.

Storhamar fikk bank i mjøsderby

Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Lillehammer har los på den viktige andreplassen etter storseier på Hamar.

05.02.12 23:13

STORHAMAR-LILLEHAMMER 1-5:

Kampen om seriemesterkapet i Getligaen er avgjort. Men det kjempes videre med nebb og klør om plass numer to på sluttabellen.

Den tabellposisjonen er spesielt gjev å ha når grunnspillet er over.

Dette fordi tabelltoeren ved grunnspillets slutt møter enten nummer sju eller åtte i kvartfinalen av sluttspillet, avhengig av hvilken motstander seriemester Stavanger velger.

Midtsjiktet i Getligaen er knalltøft og jevnt. Det vet Lillehammers Andreas Martinsen godt.

Inne i god trend
- Det var veldig viktig å vinne i dag. Storhamar hadde et ganske redusert mannskap, men vi gjorde en god kamp. Det blir viktig for oss å fortsette den gode trenden og spisse formen foran sluttspillet, sier Martinsen til Nettavisen.

- Det blir nok to ganske tøffe kvartfinaler mellom lagene som blir nummer tre, fire fem og seks.

Etter overbevisende 5-1 borte mot erkerival Storhamar søndag har Lillehammer fire strake seirer. Opplendingene er fortsatt med i kampen om å bli nummer to i Getligaen. Det skiller fem poeng opp til tabelltoer Lørenskog i skrivende stund.

Sjekk kampfakta fra oppgjøret her.Se stillingen i Getligaen her.

Nettopp Lørenskog har vært en hard nøtt å knekke for Lillehammer så langt i sesongen. Romerikingene har vunnet alle møtene mellom klubbene. Forrige gang lagene møttes endte med det hele 5-0 til Lørenskog.

- Vi har slitt mot dem. De har vunnet både på straffer og én gang etter overtid. Vi hadde en liten periode etter jul der vi slet litt. Men formen er på vei tilbake nå, selv om vi ennå ikke er helt der vi skal. Det skal spilles én kamp til mot Lørenskog, og den skal vi vinne, sier Andreas Martinsen til Nettavisen.

Avgjorde tidlig
Kampen mot Storhamar søndag ble aldri spesielt spennende. Martinsen var med sine to assists med å spille fram Gino Guyer og Kevin Wehrs til de to første målene.

Alexander Reichenberg økte til 3-0 for gjestene, før Joakim Jensen reduserte. Jordan Morrison økte Lillehammers ledelse før andre periode var over.

Aleksander Rindal gjorde ting enda verre for hjemmepublikummet på Hamar da han satte inn 5-1 for gjestene i undertall.

Sparta Sarpsborg ga Lillehammer en hjelpende hånd ved å slå Vålerenga 4-3 på Jordal Amfi søndag. Eric Olimb avgjorde kampen i forlengningen for sarpingene.

VIF er også med i kampen om andreplassen i serien. Oslolaget er nå bare to poeng foran konkurrenten fra OL-byen.

Stavanger er allerede klar som seriemester, men måtte tåle tap borte mot Rosenborg. Trønderne vant 6-5 etter straffeslag i Leangen Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.