Gå til sidens hovedinnhold

Storhamar fosser videre

Storhamar fortsetter sin imponerende seiersrekke. Søndag fikk Fredrikstad-laget Stjernen kjørt seg mot gullkåte hedmarkinger.

Etter søndagens batalje ligger Storhamar hele 19 poeng foran søndagens motstander og 2. plassinnehaver Stjernen. 12 kamper gjenstår av årets grunnspill i ishockey.

- Vi har slitt forholdsvis mye mot Stjernen i år, så det smakte godt med seier her i dag, forteller Storhamar-trener Petter Thoresen til TV2 Nettavisen etter kampslutt.

Men Thoresen tør ennå ikke snakke om seriegull.

- Vi møter Stjernen i to bonuskamper til uka. Taper vi dem, vil Stjernen fortsatt ha heng på oss, sier han.

- Fornøyd med kontringene
Det ble en fartsfylt og spennende kamp i Stjernehallen søndag kveld. Gjestene fra Hamar tok raskt kommandoen, og kjørte til tider rundt med Stjernen-forsvaret de første minuttene. Etter hvert kom Stjernen bedre til hektene, og kampbildet endret seg mye utover i den første perioden. Hjemmelaget presset serielederen tilbake, men da skjedde det som ofte skjer i ishockey: Storhamar kontret og Urban Omark satte inn 1-0 for Storhamar drøye minuttet før periodepause.

- Jeg er fornøyd med kontringsspillet vårt i dag. Vi var meget farlige, og kom ofte i to mot en-situasjoner, oppsummerer Petter Thoresen etter borteseieren.

2. periode endte målløst, men drøye to minutter inn i den 3. perioden økte samme Omark til 2-0, før svenske Bobbie Hagelin ga hjemmefansen fornyet håp om lag fire minutter senere. Fem minutter før slutt avgjorde derimot Patrick Yetman kampen for Storhamar, etter at Stjernen presset på for en utligning.

- Jeg synes vi vant fortjent. Vi visste at Stjernen var gode i overtall, men jeg synes de skapte veldig lite i spill fem mot fem. Tre poeng i her i Stjernehallen er sterkt, mener Thoresen.

- Avgjør til uka
Petter Thoresens sønn, Steffen, var banens beste søndag kveld. Unggutten var et eneste stort smil i garderoben etter kampen.

- Jeg må innrømme at jeg ble ganske så nervøs da Stjernen reduserte til 1-2, men er desto mer lettet nå. Kampen var jevnspilt og kunne vippet begge veier, mener han.

20-åringen tror nå Storhamar avgjør gullet kommende uke.

- Tar vi Stjernen i de to neste kampene, har vi gullet i lomma. Og da kan vi konsentrere oss om sluttspillet og kampen om kongepokalen, sier han.

- Hvor skuffet blir Steffen Thoresen dersom seriegullet av en eller annen grunn skulle ryke?

- Jeg begynner å grine.

- Skal gjøre vondt
I Stjernen-garderoben var stemningen heller laber. Likevel, assistent-trener Jørgen Wahlberg ser ikke på tapet som noen katastrofe for hans lag.

- Vi var rett og slett for dårlige foran mål. Det skal gjøre vondt å spille ishockey, men det så kanskje ikke ut som om det var så vondt i dag, medgir svensken.

Vålerengas overraskende tap mot Manglerud Star får derimot være trøsten for Wahlberg og hans disipler. Laget fra Plankebyen innehar dermed fortsatt 2. plassen med god margin.

- Selvfølgelig er det bra for oss at Vålerenga taper, men for oss er det viktigste å fokusere på eget lag og spill, sier treneren.

Stjernens André Manskow Hansen tror gullkampen nå er avgjort.

- Ja, vi bør nok fokusere på den viktige 2. plassen. Storhamar er gode, og sannsynligheten er liten for at de plutselig skal avgi masse poeng. Likevel, jeg synes vi kjemper bra i dag, og skal ha honnør for det, sier han.

Henric Høglund er ikke enig med sin lagkamerat.

- Vi sikter alltid oppover på tabellen. Vi skal gjøre hva vi kan for å vinne de to bonusoppgjørene til uka, og da kan mye fortsatt skje, sier Stjernen-spilleren.

Søndagens resultater: Stjernen-Storhamar 1-3, Vålerenga-M/S 1-3, Sparta-Frisk Asker 2-4, Comet-Stavanger 4-3.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut