RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Storhamar knuste norgesmesteren

Sist oppdatert:
Sendte hjem Stavanger hjem med stortap.

Etter tap mot begge bunnlagene Manglerud Star og Stjernen så det ut til at Storhamar var i ferd med å miste kontakten i kampen om medaljeplass i Get-ligaen.

Men regjerende norgesmester Stavanger Oilers fikk virkelig unngjelde på besøk i Hamar lørdag og optimismen råder på nytt i OL-amfien.

4-0 ble den overbevisende seiersmarginen for Hamar-laget. Skuddstatistikken var riktignok jevn, men Storhamar viste seg å være langt giftigere foran mål enn de tilreisende siddisene.

Tidlig overtak
Fredrik Lystad Jacobsen sendte hjemmelaget i føringen allerede før to minutter var spilt. I andre periode trygget Eirik Skadsdammen og Christian Lerriveé ledelsen. Veteranen Pål Johnsen satte kveldens siste bak Stavangers finske burvokter Antti Ore i den tredje perioden.

- Vi ga bort seieren til Storhamar. De var bedre enn oss på det aller meste og styrte egentlig fra første til siste dropp. I dag var det bare ett sprekt lag på isen. Og det var ikke oss, sa Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.no.

Dermed skiller kun fire poeng på mellom tredjeplasserte Stavanger og Storhamar på plassen bak.

Sparta vant etter sekunddrama
Serieleder Sparta Sarpsborg måtte kjempe hardt for poengene hjemme mot Frisk Asker, men vant til slutt 5-4. Mat Robinson scoret vinnermålet bare seks sekunder før sluttsignalet i den tredje perioden.

Midtveis i kampen ledet Frisk Asker 3-1, men to scoringer i power play sørget for at Sparta kom à jour. Da hjemmelagets Dion Knelsen i tillegg fulgte opp med et nytt mål da Sparta hadde en mann mindre på isen, så det ut til at vertene hadde tatt over kontrollen for godt.

Men gjestenes Knut Bitustøyl ville det annerledes og utlignet med kun tre minutter igjen av spilletiden. Likevel klarte sarpingene å hale seieren i land i de dramatiske sluttsekundene.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere