Etter mange år i svensk eliteseriehockey, returnerer Mads Hansen til Storhamar og Get-ligaen og har signert en treårskontrakt med klubben. Storhamar havnet på en skuffende 7. plass i serien forrige sesong, og Hansen har kommet hjem for å løfte Storhamar opp igjen.

- Vi skal bli et topplag igjen. Det er målet til klubben. Vi skal kunne være et lag som kan slå alle og henge med i toppen, sier Hansen til Nettavisen.

Hansen har mange år bak seg i svensk eliteserie og har 92 landskamper for Norge. Han har deltatt i samtlige A-VM siden 2000, med unntak av 2010 da han var skadet.

- Jeg håper jeg kan være en spiller som kan spille i de avgjørende situasjonene både offensivt og defensivt. Jeg tror jeg kan bidra med rutine, og det vil være viktig i en sesong hvor vi har ambisjoner om å kjempe oss tilbake til toppen, sier 34-åringen.

Hentet inn tre forsterkninger
Storhamar har så langt signert tre nye spillere før årets Get-liga starter: Lars Erik Hesbråten returnerer til Hamar fra Stjernen, mens keeper Jesper Engelin hentes inn fra Olofströms IK i svensk 1. divisjon.

- Laget har beholdt mye av den gamle stammen i laget, men noen nye fjes er alltid positivt å hente inn, sier Hansen.

Storhamar-trener Michael Smithurst er strålende fornøyd med at klubben har hentet inn Hansen.

- Han er en god og stabil spiller med en enorm arbeidskapasitet. Han kommer til å styrke oss veldig denne sesongen, sier Smithurts til Storhamar Dragons hjemmesider .

Ville hjem til Hamar
Hansen, som har vunnet SM-gull med Brynäs, ser at det vil bli annerledes å returnere til norsk hockey.

- Den svenske hockeyen er jo profesjonell idrett, mens den norske er ikke det. I Norge har mange av spillerne svært ulikt utgangspunkt, hvor blant annet noen jobber og studerer, men nivået på norsk hockey er også svært bra, sier Hansen.

Den opprinnelige Oslo-gutten har en fortid i både Storhamar og Vålerenga, og reiste til svensk eliteserie i 2003. Her spilte han først en sesong i Hammarby og en i Oskarshamn før han gikk til Brynäs. Han er glad for å endelig kunne reise hjem til Hamar, og innrømmer at det ble et par år mer enn planlagt i Sverige.

- Kona mi er fra Hamar og jeg har en lang fortid i Storhamar, så det har vært planlagt lenge at vi skulle flytte hjem igjen hit når karrieren i Sverige tok slutt, sier 34-åringen til Nettavisen.

Storhamar møter Vålerenga til treningskamp hjemme på Hamar torsdag klokken 18:30