Gå til sidens hovedinnhold

Storhamar slipper poengtrekk

Får resten av året på seg til å rydde opp i rotet.

Storhamar får frist ut året til å oppfylle ishockeyforbundets økonomiske krav. Dermed blir ikke poengstraffen satt ut i livet – iallfall ikke i år.

Klubben har fått resten av året på seg til å legge fram bedre dokumentasjon og til å jobbe med økonomien med sikte på å rette opp underskuddet klubben har opparbeidet seg så langt i 2013.

Norges Ishockeyforbund og Storhamar hadde tirsdag møter hvor klubben fikk redegjøre for sin situasjon.

Inngikk avtale
Under møtet ble man enig om følgende:

«1. Partene er enige om at norsk ishockey har behov for konsensus og felles opptreden og forståelse av det regelverk som eksisterer.

2. Storhamar Dragons aksepterer at klubbens situasjon betinger en eller annen form for sanksjon hvis de økonomiske resultatene uteblir, og vil godta den sanksjon som forbundet finner riktig dersom det definerte mål for økonomisk resultat ikke er oppnådd per 31.12.13.

3. Norges Ishockeyforbund avventer iverksettelse av sanksjonsvedtaket på 15 poengs trekk til Storhamars rapportering per 31.12.13 foreligger den 15.1.14.

4. Sanksjonsvedtaket iverksettes hvis rapporteringen 15.1.14 ikke viser en reduksjon av den negative egenkapitalen på ca. 1,5 millioner kroner sammenlignet med regnskapet for 2012».

Avtalen ble undertegnet tirsdag av generalsekretær Jon Haukeland i ishockeyforbundet og daglig leder Erik Kristiansen i Storhamar.

Nedprioriterte økonomi?
Da Storhamar fikk lisens foran sesongen, var det med et krav om at klubben skulle gå med overskudd med minst en tredel av størrelsen på den negative egenkapitalen, med andre ord om lag 1,5 millioner kroner.

I stedet hadde klubben i september pådratt seg et foreløpig underskudd på 2,5 millioner kroner. Dette førte til at forbundsstyret 15. november straffet Storhamar med 15 poeng i trekk, selv om det var halvannen måned igjen av regnskapsåret.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen mener klubben har nedprioritert kostnadskutt samtidig som inntrykket er at Storhamar har gitt gass sportslig.

Nå må Storhamar jobbe knallhardt for å komme på plussiden, slik at forbundet ikke opprettholder poengstraffen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken