RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storhamar snappet gullet

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Storhamar snappet seriegullet fra Vålerenga i sesongens 40. og siste runde, etter at de selv slo Frisk Asker mens Vålerenga tapte for Trondheim.

En av norsk hockeys mest spennende og omskiftende sesonger fikk sitt klimaks søndag kveld, i den 42. og siste serierunden. Storhamar ledet med 11 poeng på Vålerenga i oktober, og lå under med 13 poeng noen måneder senere.

Spenning til siste slutt
Ett fattig poeng skilte de to storlagene før siste runde. Til slutt vant Storhamar med to.

- Det var absolutt moro. Det ble en herlig regi på dette, med seier her og spenning i Trondheim. Den kampen var jo ikke ferdig før noen minutter etter oss, sier en glad assistent-trener Torbjørn Orskaug til TV 2 Nettavisen.

- Dette er den deiligste måten å vinne på. Det er mye morsommere å bli seriemester når det er jevnt enn når man vinner med 20 poeng, sa Storhamars Geir Svendsberget til NTB.

- Vi har gjort vår jobb og vunnet kampene. Samtidig var vi avhengige av at andre hjalp oss litt. Det er klart det er deilig å vinne seriemesterskapet, sa trener Petter Salsten.

Knut Henrik Spets, Igor Aleksandrov og Snorre Hallem scoret Storhamars mål, mens Sami-Ville Salomää reduserte for Frisk. Og da sluttsignalet lød, var det altså bare å vente på sluttsresultatet fra Trondheim.

- Ikke overrasket
I Trondheim sørget Inge Stokvik, Mads Ødegaard og Ilya Dubkov for tremålsledelse for hjemmelaget. Kenneth Larsen reduserte til 3-1 med ett minutt og 50 sekunder igjen av matchen.

Og da TIKs Svein Enok Nørstebø ble sendt i utvisningsboksen med 54 sekunder igjen på kampuret, fikk Vålerenga et siste glimt av håp. Men den neste reduseringen kom aldri.

- Det er ikke overraskende at Trondheim vinner hjemme, Det er et godt lag, og de er gode hjemme. Så vi visste at Vålerenga hadde en vanskelig motstander i siste kamp, forklarer Orskaug.

- Betyr mye
De som følger med i norsk hockey, vet at NM-gullet (seier i sluttspillet) står høyest. Men et seriemesterskap viser hvem som har vært beste over fem måneder, og regnes derfor som vanskeligere å vinne. Det er i alle fall liten tvil om at det betyr mye.

- Det betyr veldig, veldig mye. Det betyr mye for publikum, som har vært sultefora i det siste, det betyr mye markedsmessig og det gir hjemmebanefordel i hele sluttspillet, sier daglig leder Pål-Jan Stokke i Storhamar til TV 2 Nettavisen.

Les alt om trekning og oppsett i sluttspillet her: Vålerenga trakk Stjernen

Klikk på linkene for å se kampfakta:
Storhamar - Frisk Asker 3-1
Trondheim - Vålerenga 3-1
Stjernen - Stavanger 7-4
Sparta - Lillehammer 4-1
Bergen - Manglerud Star 4-3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere