*Nettavisen* Sport.

Storhamar til cupvinnercupen

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Mens Larvik og Byåsen nærmer seg ren seriefinale.

18.03.09 21:52

Det bygger seg opp mot seriefinale i kvinnenes Postenliga i håndball.

Onsdag vant både Byåsen og Larvik hver sin 18. strake seier i serien mot henholdsvis Levanger og Gjerpen, og de to lagene har begge 37 poeng av 38 mulige når det gjenstår tre kamper før sesongen er avsluttet.

I den siste serierunden møtes de to lagene, der det blir avgjort hvilket lag som stikker av med serietittelen denne sesongen.

Trengte storseier
De to suverene lagene møtes også i cupfinalen og skal begge ut i mesterliga neste sesong, og dermed går plassen i cupvinnercupen til den tapende semifinalist som er best i innbyrdes oppgjør i serien.

Plassen ble avgjort onsdag kveld, da Storhamar slo Stabæk 33-26 i Presterudhallen.

Storhamar måtte hente igjen firemålstapet fra lagenes første møte for å sikre plassen, og klarte oppgaven med nød og neppe. Fire og et halvt minutt før slutt ledet hedmarkingene med nettopp fire mål, men Betina Riegelhuth (2) og Lise Løke avgjorde med tre sene scoringer.

To timålsscorere
Enda mer spennende blir det nok når Byåsen og Larvik møtes i sesongens siste kamp.

Det første oppgjøret mellom lagene endte uavgjort, og med mindre et av lagene avgir poeng i de to neste kampene vil vinneren av serieavslutningen hente hjem årets serietittel. Ingen av lagene har nemlig avgitt poeng denne sesongen, med unntak av det nevnte oppgjøret.

I Larviks kamp mot Gjerpen opplevde vestfoldingene å få to 10-målsscorere i 37-26-seieren, da både Heidi Løke og Linn-Kristin Riegelhuth kom opp i tosifret antall scoringer.

Med Stabæks tap for Storhamar benyttet Tertnes muligheten til å stikke fra bærumingene i kampen om bronsen. Laget er tre poeng foran Stabæk etter 29-26-seier i bortekampen mot Njård.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.