RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Storhamar tok første stikk

Sist oppdatert:
Henrik Höglund var iskald da han avgjorde første finale.

STORHAMAR-FRISK ASKER 3-2 (Sudden-death)

Det ble en svært dramatisk avslutning på første finale i Hamars OL-amfi. To situasjoner avgjorde kampen.

Det så i det lengste ut til at Storhamar skulle stå imot presset fra Frisk Asker da Cameron Abbott plutselig dukket opp 12 sekunder før full tid i ordinær spilletid. Han satte pucken inn bak Ruben Smith som ellers spilte en meget sterk kamp i Hamars OL-amfi.

Rask avgjørelse
- Ruben har spilt sykt. Det er moro å spille mot en slik keeper, sa Cameron Abbott på vei inn til garderoben før sudden-death skulle settes i gang.

Da Sudden-death ble satt i gang gikk det ikke mer enn 48 sekunder før kampen var avgjort. Et Storhamar-angrep endte med at en Storhamar-spiller ble hindret så mye at dommeren blåste straffe. Det skulle bli avgjørende for første finale.

Kan ikke bli mer spennende. Straffesituasjonen ser helt grei ut, sier Storhamar-trener Torbjørn Orskaug til SportN.

Henrik Höglund fikk jobben og var iskald da han satte pucken i mål og avgjorde kampen.

- Det var skjønt. Jeg fant en luke og satte den der. Jeg hadde bestemt meg før jeg tok straffen hvor jeg skulle sette den, sier Höglund.

Serverte storspill
Før kampen fortalte Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen at Storhamar måtte stole på defensiv styrke og deres keeper. Keeperen svarte på tiltale og serverte storspill. Han sørget flere ganger for at Frisk ikke rykket fra i starten av kampen. Spillet hans førte til at han fikk bestemannsprisen

Frisk åpnet kampen best og var umiddelbart en trussel mot Storhamar-målet. De var kjappe på skøyter og spilte på et av lagets styrker som er høyt tempo. Men i den målfattige kampen kom første scoringen først etter en halvtime. Frisk utnyttet overtallsspill og assistert av Mats Zuccarello Aasen kunne Rikard Fjeld sende bortelaget i føringen.

Gode på kontringer
Storhamar har vært gode på kontringsspill i sluttspillet og viste seg sterke i overgangsspillet i finalen også. De utlignet på en gjenerobring av pucken. De gikk raskt i angrep og Johan Älgekrans satte inn utligningen.

3. periode startet bra for hjemmelaget som etter noen minutter tok ledelsen og dermed hadde snudd kampen. Men det største dramaet utspilte seg som tidligere omtalt helt mot slutten av kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere