RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storhamar vant finaledrama

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
HAMAR OL-AMFI (TV 2 Nettavisen): Storhamar sikret seg etter 82 minutter på isen sammenlagtseieren i den siste og avgjørende sluttspillfinalen i ishockey søndag kveld.

Etter 1-1 ved full tid, måtte lagene spille i totalt 82 minutter for å avgjøre NM-finalen mot Vålerenga. Aleksander Smirnov kunne blitt den store helten foran 7400 tilskuere i Hamar OL-amfi, som for øvrig var ny publikumsrekord.

Ti minutter ut i tredjeperioden skjøt russeren Storhamar i ledelsen. Men bare seks minutter senere svarte Vålerenga og Kjell Richard Nygård. Dermed måtte NM-finalen avgjøres i spilleforlengelse.

Smithurst den store helten
Michael Smithurst satte inn den avgjørende scoringen i sudden death. Han ble etter scoringen omfanget av lagkameratene og hyllet av de 7400 tilskuere i Hamar OL-amfi, som for øvrig var ny publikumsrekord.

- Det første jeg gjorde etter den avgjørende scoringen, var å løpet ned til keeper Jonas Norgren å takke ham for at han holdt oss inne i kampen. Jeg drømte faktisk om å avgjøre kampen på forhånd. Dette er helt fantastisk, stråler Michael Smithurst til TV 2 Nettavisen kort tid etter kampslutt.

Propaganda for norsk hockey
Den syvende og avgjørende kampen mellom Storhamar og Vålerenga kan betegnes propaganda for norsk ishockey. Kampen ble preget av store målsjanser til begge lag, og oppgjøret ble en særdeles underholdende og fartsfull affære.

- Det er en enorm reklame for norsk hockey dette her. En så god kamp foran over syv tusen tilskuere, er bare helt fantastisk. Det er moro å servere publikum så bra hockey. Dette er helt sinnsykt, jeg er bare utrolig stolt over at så mange galne hedmarkinger tok turen til Hamar OL-amfi for å støtte oss, sier en nesten rørt matchvinner Michael Smithurst.

Stor fest
Han tviler ikke ett sekund på hva som står på menyen senere søndag og den påfølgende natt til mandag.

- Jeg kommer aldri i mitt liv til å glemme denne scoringen. I kveld blir det feiring, feiring og feiring, gliser 33-åringen.

Storhamar sikret seg etter seieren over Vålerenga sin 5. NM-pokal.

Syndebukken fikk revansje
Vålerengas keeper Tommy Lund ble syndebukken forrige gang lagene møttes. En gedigen tabbe i sluttminuttene sikret Storhamar en siste og avgjørende kamp, som de tok godt vare på. Men Lund stod som en levende mur i siste finalekamp, men til tross for sin revansje satt han med hevet hode i garderoben etter kampen.

- Revansjen taper seg litt med følelsen med å ha gått glipp av gull. Nå har jeg og resten av laget bare lyst til å komme oss hjem til Oslo igjen fortest mulig, sier Tommy Lund til TV 2 Nettavisen.

Om tabben i forrige uke sier han bare følgende:

- Det var j.... surt, og det leieste er at det går ut over så mange andre.

Fornøyd med kampen
Lund gleder seg imidlertid over at siste og avgjørende kamp ble ett realt ishockey-show.

- Begge lagene spiller en kjempekamp, og det er helt fantastisk å spille hockey foran 7500 tilskuere. Vi leverer helt klart en kanonreklame for ishockey i Norge, slår han fast - og blir plutselig litt blidere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere