*Nettavisen* Sport.

Storhamar videre til åttendelsfinale i EHF-cup, knuste Tertnes 39-13

 

Bildet visere Storhamarspillere Emilie Margrethe Hovden under en eliteseriekamp mot sola tidligere i år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Storhamar knuste Eleverum 39-13 i EHF-cupens tredje og siste kvalifiseringsrunde søndag. Dermed er hamarlaget videre til åttendelsfinale.

Tertnes slo Storhamar 31-26 i kvalifiseringsrundens første kamp 10. november. I søndagens returoppgjør på bortebane var det Storhamar som viste seg sterkest. Med en suveren 39-13 seier over bergenserne sikret de seg åttendelsfinalen på målforskjellen 65-44.

Storhamar tok raskt ledelsen på hjemmebane og til pause sto det 15-7 i hamarlagets favør. Etter hvilen klarte ikke Tertnes-jentene å ta igjen forspranget, og måtte se Storhamar score fire etter hverandre før de klarte å svare. Hamarjentene fortsatte å dominere og ved kampslutt kapret de seieren 26 mål foran bergenserne.

For Storhamar var det Guro Nestaker utmerket seg. Nestaker ble kveldens toppscorer da hun satt ti mål av 12 mulige. Emilie Hovden og Kristine Venn viste seg også formsterke med henholdsvis seks og fem mål hver.

Linn Gosse som storspilte for Tertnes i forrige kamp, med hele ni scoringer på ni skudd, fikk det ikke til å stemme søndag. For på fire sjanser klarte hun ikke å sette ballen i mål. Madeleine Hilby scoret fire av fattige 13 Tertnes mål i kampen.

Trekningen av åttendelsfinalene er ennå ikke foretatt.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag