Arsenal bekreftet tidligere lørdag at Nord-London-derbyet er blitt utsatt siden klubben har mange spillere som er utilgjengelige på grunn av koronasmitte og skader, i tillegg til at de har flere spillere som er med i Afrikamesterskapet.

Arsenal kom med en etterspørsel tidligere i uken om å få utsette kampen, noe som Premier League nå har akseptert.

- Siden Arsenal har færre enn det nødvendige antallet spillere tilgjengelig for kampen (13 utespillere og en målvakt), godtok styret klubbens søknad, skriver Premier League i en pressemelding.

Tottenham reagerer

Nyheten om at kampen utsettes skapte harme blant britiske fotballeksperter. Noen timer etter utsettelsen ble bekreftet kom også Tottenham med en uttalelse om at kampen var blitt utsatt. De forstår lite av grunnlaget for at kampen utsettes.

- Vi er svært overrasket over at denne søknaden er godkjent, skriver Spurs på egne hjemmesider.

- Vi ble selv diskvalifisert fra Conference League etter at et betydelig antall covid-tilfeller betydde at vi måtte omorganisere en kamp, ​​og søknaden vår om å flytte Leicester-kampen ble ikke godkjent - bare for at den senere ble utsatt når Leicester søkte, skriver de videre.

Tottenham mener at i Arsenals tilfelle burde kampen ikke blitt utsatt, siden de ikke er rammet av mange fravær grunnet covid-19.

- Den opprinnelige intensjonen med veiledningen var å håndtere spillertilgjengelighet direkte påvirket av COVID-tilfeller, noe som resulterte i utarmede lag som sammen med skader ville resultere i at klubben ikke kunne stille med et lag, skriver Tottenham, og fortsetter:

- Vi tror ikke det var hensikten å håndtere spillertilgjengelighet som ikke er relatert til COVID. Vi kan nå se de utilsiktede konsekvensene av denne regelen. Det er viktig å ha klarhet i anvendelsen av regelen. Nok en gang har fansen sett planene deres forstyrret på uakseptabelt kort varsel.

- Misbruk

Gary Neville mener alle utsettelsene som har vært i engelsk fotball den siste tiden må ta slutt.

- Det som startet som utsettelser på grunn av en pandemi handler nå om at klubber ikke har sitt beste lag tilgjengelig. Premier League må stoppe dette nå, trekke en strek i sanden og si at alle kamper fortsetter med mindre du har en eksepsjonell mengde Covid-tilfeller. Dette er feil, skriver han på Twitter.

- Vi vet ikke hva som skjer. Fra utsiden ser det ut som klubbene tenker at de vil ha et sterkere lag for utvalgte kamper og så ber de om å få kampen utsatt. Det er en forvirrende situasjon, sier BBC sin fotballekspert Dion Dublin.

- Dette er ikke et stikk til Arsenal, fordi de bare gjør det andre har gjort, men det er klart at Premier League-reglene for utsettelse blir misbrukt nå, skriver Daily Mail-reporter Oliver Holt.

The Independent-reporter Miguel Delaney melder at Tottenham er svært misfornøyde med utsettelsen.

- Ikke så overraskende sier mange kilder at Spurs er rasende, skriver han på Twitter.

Tolv spillere tilgjengelige

Ifølge The Athletic har Arsenal bare tolv tilgjengelige spillere for øyeblikket, etter å ha fått flere fravær etter torsdagens Ligacup-kamp mot Liverpool.

Cedric Soares og Bukayo Saka pådro seg skader underveis i kampen, og i tillegg skal Calum Chambers og Kieran Tierney slite med småskader. Granit Xhaka ble utvist i Liverpool-kampen, noe som gjorde han utilgjengelig til kampen mot Tottenham.

Martin Ødegaard var også utilgjengelig til Tottenham-kampen siden han nylig testet positivt for korona.