EINDHOVEN (Nettavisen): Bodø/Glimt er få timer unna å spille klubbens første gruppespillskamp i Europa League, og på motsatt banehalvdel står storlaget PSV Eindhoven.

Laget ledes av spisslegenden Ruud van Nistelrooy og har fått en god start på sesongen, spesielt offensivt, med stjerneskudd som Cody Gakpo, Xavi Simons og Johan Bakyoko.

De to førstnevnte står med henholdsvis ni og åtte målpoeng hver i Eredivisie, på sesongens fem første kamper. Det gleder naturligvis den tidligere Manchester United-spissen:

– Vi har mye talent fram i banen. Xavi og Cody scorer de fleste målene våre, og det er naturligvis fantastisk å se. De har ferdigheter og bevegelser som fungerer godt sammen, forteller van Nistelrooy til Nettavisen.

Les også: Glimts millionkjøp med brutal ærlighet: – Kan ikke legge skjul på det

Avslørte United-interesse

PSV tapte forrige seriekamp mot Twente, men står med vanvittige 23 mål på lagets første fem seriekamper. Det er derimot bakover i banen man har slitt ekstra:

– Vi slipper inn for mye mål, ingen tvil om det, men samtidig scorer vi vanvittig mye. Det blir litt sånn når vi velger å spille slik vi gjør, da er det en fare for at vi slipper inn mål. Vi må forbedre oss defensivt, men er antallet mål vi har scoret er galskap.

Gjennom sommeren var det flere som meldte om stor interesse rundt Cody Gakpo, og en av dem skal ha vært Manchester United. De skal ha sett på spilleren som et alternativ til Antony, som United senere signerte.

– Manchester United viste stor interesse i begynnelsen av vinduet, og var åpne om det til oss. Men så ble det mer og mer stille, fortalte PSV-direktør John de Jong til Voetbal International tidligere denne måneden.

Les også: Napoli ydmyket Liverpool: – Et defensivt kaos

Hør Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet» under:

Han bekrefter også interesse fra Leeds:

– Direktøren til Leeds kom hit for å snakke med Cody, men det kom aldri et offisielt bud på han. Da bestemte vi oss for å ikke selge til noen.

Gakpo har selv snakket om en potensiell overgang til England:

– Vi ventet på at de (Manchester United) skulle gjøre noe. Signalene ble bare sterkere og sterkere, og ting virket positivt. Helt fram til slutten av vinduet, så forsvant interessen. Jeg trodde den skulle gjennomføres.

– Kan bli en tung dag på jobben

Viasat-kommentator Paul Thomas Clay har fulgt Eredivisie i lang tid, og har latt seg imponere av det 23-åringen har vist for sitt lag.

– Nå er det et veldig stort sprang fra Eredivisie til Premier League, men det er ingen tvil om at han har fysikken og kvalitetene til å ta et nytt steg. Det handler nok litt om lysten han selv hadde til å komme seg ut, samt PSVs krav til en potensiell salgspris, forteller han til Nettavisen.

Og fortsetter:

– 40 millioner euro ville vært et fornuftig salg for PSV, men så ser man at Antony selges for omkring 100 millioner euro. Det gjør nok at de har krevd en ekstra god pris, som har gjort at han fortsatt er i klubben.

Hør Thomas Tuchels siste ord som Chelsea-trener før sparkingen:


Clay er klar på at Bodø/Glimts høyreback, Alfons Sampsted, kan få en lang kveld på Philips Stadion torsdag.

– Han kan ende opp med en tung dag på jobben, virkelig. Han skal være påpasselig med hva han gjør, for Gakpo er ekstremt uforutsigbar. Han kan gå til begge sider, er høy, sterke og har en god pakke med ferdigheter. Det kan bli skummelt.


Supertalentet Xavi Simons ble hentet på lån fra PSG før sesongen, og har mildt sagt viste seg fram fra start. 2003-modellen står med seks mål og to assist på sine fem første ligakamper:

– Han har virkelig eksplodert. Jeg tenkte at han ville bygge seg opp til å bli en god spiller gjennom sesongen, men ikke til det nivået han er nå. Det kommer veldig overraskende på meg. De har truffet blink med å hente ham. Han er flasket opp på La Masia i Barcelona, vært noen år i Paris og slår nå ut i full blomst i Nederland.

Eksperten mener at hjemmelaget er klare favoritter, men at Bodø/Glimt kan skap problemer med en perfekt gjennomført bortekamp.

– De må være på fra start, og være ekstremt skarpe. De må være respektløse, som de har vært i enkelte Europa-kamper og gå rett i strupen på dem. PSV har fortsatt til gode å holde nullen i en kamp denne sesongen, så det er absolutt muligheter. Men Glimt har ikke råd til å bomme på de sjansene de får, hvis de skal få med seg noen poeng.

Kampen spilles 18:45, mens Martin Ødegaards Arsenal møter Ole Selnæs og Zürich i den andre kampen i gruppe A.